Tantsupoiss Eghert-Sören Nõmm pageb koos kihlatuga Eestist end laia maailma täiendama

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eghert-Sören Nõmm ja Daisi Normak kihlusid klubis Hollywood
Eghert-Sören Nõmm ja Daisi Normak kihlusid klubis Hollywood Foto: Erakogu

Eghert-Sören Nõmm osales esimese eestlasena maailmakuulsa ameerika telesaate «So You Think You Can Dance» Ukraina versioonis «Tancujut Vsje» ning lõpetas võistluse tublilt 15ndana. Nüüd aga on andekas tantsija tagasi eestis, kihlunud ja plaanib juba taas maailma vallutama minna.

Elu24 reporter rääkis juttu tema kihlatu Daisi Normakiga, kes on eestis burlesque'i tantsustiili maaletooja ning ühiselt arendavad noored endas jazz-funki tantsustiili oskusi.

Daisi Normak avastas enda jaoks burlesque'i Helsingis burlesque'i festivalil: «Läksin kaasa ja sain igasugu daamedega tuttavaks, kes olid juba ligi 30 aastat asjaga tegelenud. Eestisse tagasi tulles otsustasime sõbrannaga, et hakkame ka ise sellega tegelema ning trenne andma. See oli juba 2011. aastal.»

Varsti rajas Daisi oma tantsustuudio ja tehti ise üritusi, mis burlesque'ga kokku sobisid.

Eelmisel aastal hakkas Daisil igav ning läks tagasi varasemate tantsustiilide juurde: «Avastasin jazz-funki ning tänu sellele sain tuttavaks Eghertiga, kes oli ainus, kes sellega tegeles. Praegu teeme koos koreograafiat ja workshope. Oleme tantsupartnerid ning õpetame seda koos teistele.

Daisi käis ka Eghertil tantsusaates külas ja märkas, et seal on saates osalejad suured staarid, kui nad finaali saavad. Võrreldes Eestis toimuvaga jättis see väga suurejoonelise ja võimsa mulje.

Tantsusaates osales inimesi üle maailma ja eestlasesse teistmoodi ei suhtutud. Saate formaat on ise hästi dramaatiline ja suurejooneline. Tantsud olid sageli ka sõjateemalised.

Meelerahutused tõid ka seiklusi kaasa «Metroodest välja pääsemiseks pidime läbima korravalvuritetega valvatud väljapääsud, kus küsiti, kust pärit oleme. Kui ütlesime, et oleme eestlased, siis tänati, et nende riiki külastame.

Ukrainas oli tunne, et turistid on jumalad ja nad väga soovisid, et me oleks seal. Mässul hoiti silma peal kõvasti, jällgiti meie käike ning küsiti, kuhu me läheme ja mida teeme. Tänaval inimesed hoidsid väga kokku ja olukord oli rahulik, aga jamaks läks siis, kui politsei tuli. Platsil, kuhu kõik koondunud olid mängisid bändid, püsti olid pandud telgid ning alkoholi ei võinud keegi tarbida. 

See oli veel detsembri alguses, nüüd lähme tagasi ja eks näis, kuidas siis olema saab,» arutleb Daisi.

See kuu plaanime Eestist lahkuda, et end täiendada ja õppida asju, mida Eestis teha võimalik ei ole. Anname ka ise tunde ning areneme selle käigus.»

Kõigepealt plaanib andekas paar minna Ukrainasse Kiievisse ja Odessasse: «Sõbrad tantsustuudiotes juba ootavad meid ees. Kuu aega oleme Ukrainas ning peale seda L.A,-sse õppima ja tulevikus plaanime sinna elama minna. L.A.-s on õppimiseks kõige paremad võimalused, et end tantsijana arendada,» valgustab Daisi.

Pühapäeval, 26. jaanuaril teevad noored enne lahkumist Free Flow Studios viimase workshopi. Burelsque ja jazz-funki stiil on kokku pandud. Jäetud on burelsque'i sensuaalne toon, aga muidu on show-tantsulikum ja pingelisem.

Kuidas aga otsustasid tantsupaarist noored kihluda?

«Otsus tuli nagu ikka kõigil, tundsime, et sobime kokku. Kihluspidu ise kujunes suureks, tegime selle Hollywoodis ja Eghert tegi lausa üllatuse ning langes laval põlvedele ja palus kätt.

Meil on hästi hea loominguline klapp ja sarnased väärtushinnangud elus. Lisaks oleme mõlemad edevad inimesed.

Meie jaoks on kihlus kõige suurem usalduse avaldus, mida sa saad teha teise inimese jaoks. Usaldad teist inimest ja oled hingeliselt temaga seotud. Meie jaoks on selle kõige taga korralik elufilosoofia,» avaldab Daisi, aga jätab pulmakuupäeva saladuseks.

Viska pilk Facebookis peale viimasele tantsu-workshopile, mille noored korraldavad ja mis juba homme toimub!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles