Ragbipallikujuline UFO oleks reisilennukiga võinud kokku põrgata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Cooki Airbus A320
Thomas Cooki Airbus A320 Foto: SCANPIX

Vahemeres asuvalt Ibizalt saarelt Suurbritanniasse Manchesteri lennanud Airbus A320 oleks äärepealt põrganud kokku tundmatu lendava objektiga.

UFOt nähti Suurbritannia õhuruumis 19. juulil 2013. aastal, edastab The Telegraph.

Nüüd valmis juhtumist uurimisraport.

Thomas Cooki reisifirma kasutatud Airbus lendas 10 200 meetri kõrgusel kiirusega 825 kilomeetrit tunnis Heathrow lennuvälja lähedal Readingi kohal kella 18.35 ajal, kui ta teele jäi midagi kummalist.

Kapten teatas ametiliku uurimise käigus, et lennukile lendas vastu ragbipallikujuline objekt. See oli hõbedane ja tundus olevat metallist.

Lennuki kapten on kindel, et see põrkab Airbusiga kokku ja kummardus alla, andes kaaspiloodile märku teha sama. Kapteni sõnul ei oleks ta suutnud kokkupõrget ära hoida.

Raportis seisab, et objekt möödus lennukist lõpuks vasakult poolt, vaid paari meetri kauguselt.

Kapten kontrollis pärast juhtunut kõiki kokpiti instrumente ja need töötasid laitmatult. Ta kontakteerus lennujuhtimiskeskusega.

«Meie piloodid tegutsevad vastavalt reeglitele, mille kohaselt nad peavad raporteerima lennundusametnikele lennu ajal nähtud ebatavalistest juhtumitest,» selgitas Thomas Cooki esindaja.

Uurijad tegid kindlaks, et samal ajal ei lennanud seal piirkonnas rohkem lennukeid ega ka õhupalle, mis uurivad ilmastikku. Tavalised õhupallid ei ole võimelised tõusma 10 kilomeetri kõrgusele.

Kummaline lendobjekt ei jäänud ka Briti õhujõudude radarile. Uuring ei andnud vastust, mis objektiga tegu olla võis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles