Metsatöll annab oma kuuenda stuudioalbumi pureda märtsikuus

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll
Metsatöll Foto: promo

«Elu pole antud kannatusteks ja halaks, elu on antud seista kahel jalal ning sirge seljaga! Toetada neid, kes sinust väetimad ning võtta vastu abi neilt, kes sinust vägevamad! Hoida uhkusega oma hõimu ja au! Kui «minast» saab «meie», siis püsime tugevad! Koos! Õla kõrval õlg ja selg selja taga!»

Metsatöll 10227

7. märtsil ilmub Metsatöllu kuues stuudioalbum «Karjajuht». Plaadil on 12 lugu, millest raadiotes on juba kõlanud «Lööme mesti».

Albumil «Karjajuht» on Metsatöll lähenenud uudselt kogu oma senistele settinud  ideedele ning arusaamadele folk-metalist.

Viimaste stuudioalbumite lugude keskmised tempod ning pikaldane eepika on jäänud möödanikku, uued lood on energilised, meloodilised ning kaasakiskuvad. Loomulikult on kaasatud kogu Metsatöllu ainulaadne rahvapillipark – kanneldest torupillideni.

Täna jõudis raadiotesse teine singel tulevaselt albumilt. Lugu «Tõrrede kõhtudes», mis räägib läbi huumoriprisma eestlastele ühe väga olulise joogi valmistamisest. Millise nimelt, on Metsatöll jätnud kuulaja otsustada, ehkki osavalt teksti põimitud virde komponendid  fantaasiale väga palju ruumi ei jäta. 

Albumist ilmuvad CD, limiteeritud liikuv digipakk CD ja vinüül versioonid.

Albumi produtseerisid Metsatöll ja Samuel Ruotsalainen. Lood võtsid üles ja mängisid kokku Keijo Koppel ja Marko Atso Tallinnas RoundSound Stuudios septembris ja oktoobris 2013. Plaat valmis koostöös rahvusvahelise kontserni Universal Music tütarfirmaga Spinefarm Records.

Plaadi esikaane kujunduse autor on traditsiooniliselt Jüri Arrak. Kui viimase kahe albumi kujunduses on kasutatud kunstniku juba varem valminud loomingut, siis sel korral joonistas vanameister pildi «Karjajuht» ekstra bändile.

Plaat ilmub ka Euroopas 7. märtsil, Inglismaal 9. märtsil ning ilmumiskuupäev Ameerika Ühendriikides avaldadakse lähitulevikus.

Plaati «Karjajuht» saab alates tänasest ette tellida bändi kodulehe veebipoest.

Metsatöll – «Karjajuht» – 07.03.2014

1. Külmking 3.31

2. Lööme mesti 3.52

3. See on see maa 3.59

4. Must hunt 2.46

5. Terasest taotud tee 3.36

6. Öö 2.48

7. Tõrrede kõhtudes 3.29

8. Metslase veri 4.25

9. Surmamüür 4.19

10. Mullast 3.20

11. Karjajuht 3.58

12. Talisman 4.37

Kõik muusika ja sõnad sepistas Metsatöll.

Albumi esitluskontserdid toimuvad 21. ja 22. märtsil Rock Cafés. Külalisesinejad on Litvintroll Valgevenest ja Soul Thrower Eestist. Pääsmed on saadaval Piletievis:

Soomes toimuvad esitluskontserdid 12.–15. Märtsini:

12.03. Nuclear Night Club, Oulu. 

13.03. Red neck, Jyväskylä.

14.03. On the Rocks, helsinki. 

15.03.TBA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles