Taliolümpiamängud kergitavad Sotšis hotellihinnad pilvedesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taliolümpiamängud kergitavad Sotšis hotellihinnad pilvedesse
Taliolümpiamängud kergitavad Sotšis hotellihinnad pilvedesse Foto: SCANPIX

Hotellide hinnavõrdluslehekülje Trivagon tehtud uuring näitas, et Venemaal Sotšis veebruaris algavate taliolümpiamängude tõttu on seal hotelliöö hinnad umbes 121 protsendi võrra kallimad.

Olümpia ajal tuleb Sotši hotelliöö eest keskmiselt välja käia 179 eurot, samas praegu on hotelliöö keskmiselt veel 81 eurot.

Sotši taliolümpiamängud toimuvad 7. – 23. veebruarini.

Asjatundjate sõnul jäävad Sotsi mängude ajal hotellihinnad siiski odavamaks kui Londoni suveolümpiamängude ajal, mil hotelliöö maksis keskmiselt 401 eurot.

Sotši olümpiamängude ava-ja lõputseremoonial osalejad pääsevad pisut odavamalt, kui need, kes on olümpiat vaatamas võistluste ajal. Sama täheldati ka Londoni olümpial.

Avatseremoonia ajal 7. veebruaril tuleb Sotšis hotelliöö ees maksta keskmiselt 164 eurot ning lõputseremoonia päeval 23. veebruaril keskmiselt 151 eurot.

Hotelli hindades mängib kaudselt rolli ka see, millised võistlusalad populaarsed on ja mida tullakse enim jälgima.

Jäähokifänne võib näiteks huvitada vaid finaalmäng ja suur osa neist võibki saabuda vaid 23. veebruariks, mil see toimub.

Mäesuusaaladel peetakse kõige huvitavamad võistlused 18. ja 21. veebruaril. Murdmaasuusatamises toimuvad populaarseimad alad 13. – 15. veebruarini, kui sõidetakse naise kümme kilomeetrit ja meeste 15 kilomeetrit klassikalises stiilis ning naiste 4 kord 5 kilomeetrit teatesõit.

19. veebruaril on Sotšis aga kavas naiste ja meeste sprindifinaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles