Mehi kahtlustavad abikaasad on parimad luurajad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehi kahtlustavad abikaasad on parimad luurajad?
Mehi kahtlustavad abikaasad on parimad luurajad? Foto: SCANPIX

Naistele meeldib tänapäeva tehnikasaavutusi, eriti internetti, luure eesmärgil kasutada.

Suurbritannia Londoni majanduskolledži ja Nottinghami Trenti ülikooli tehtud uuring näitas, et 14 protsenti naisi jälgib salaja oma abikaasade e-posti, 13 protsenti loeb meeste mobiilisõnumeid ning kümme protsenti hoiab silma peal meeste veebis käimisel, kirjutab Sunday Times.

Naiste seas on abikaasa järele luurajaid kaks korda rohkem kui meeste seas.

«Küsitlus näitas, et osa naisi õppis ainult sellepärast  e-maili ja internetti kasutama, et nad saaksid oma meestel silma peal hoida,» laususid psühholoogid Ellen Helsper ja Monica Whitty.

Uurijate sõnul lükkas uuring ümber levinud müüdi, et naiste seas on e-posti ja internetti kasutada oskajaid vähem kui meeste seas.

«Naised loobuvad eelarvamustest tehnika suhtes, kui tänapäeva suhtlusvahendid annavad neile võimaluse mehel salaja silma peal hoida,» lisasid psühholoogid.

Uuringu tegijate sõnul oli neile üllatuseks, et vaid kaheksa protsenti mehi vaevub abikaasa järel nuhkima.  Seitse protsenti mehi aga jälgib, milliseid lehekülgi nende naised külastavad.

«Tulemused näitasid, et naised kasutavad igasuguseid võimalusi, et meeste tegemised neile teada oleksid,» tegid uurijad kokkuvõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles