Noore režissööri Kaur Koka film «Olga» valiti maineka Clermont-Ferrandi festivali võistlusprogrammi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore režissööri Kaur Koka film «Olga» valiti maineka Clermont-Ferrandi festivali võistlusprogrammi
Noore režissööri Kaur Koka film «Olga» valiti maineka Clermont-Ferrandi festivali võistlusprogrammi Foto: Kaader filmist

31. jaanuarist 8. veebruarini 2014 Clermont-Ferrandis toimuv filmifestival sai alguse 1979. aastal ning on maailma juhtiv lühifilmidele keskendunud festival, mida külastab igal aastal üle 100 000 vaataja. Samal ajal festivaliga toimub ka lühifilmide turg, mida külastavad mõjukaimad filmitööstuse esindajad.

Koka film räägib loo parklavalvur Olgast, kelle ühesarnased päevad mööduvad tööpostil autode vahelt lakkamatult langevat lund koristades. Nagu hanged tema ümber, kasvavad ka probleemid Olgal tasapisi üle pea. Keset isiklikku muretormi keerab ilm tuisule ja Olga seisab valiku ees. Filmi peaosades on Svetlana Dorošenko ja Raivo Rüütel.

Režissöör Kaur Kokk on pärit Tartust

Ta õpib Balti Filmi- ja Meediakooli magistriõppes režii erialal ning on teinud ka varem mitmeid auhinnatud lühifilme. Filmi "Olga" operaator on Sten-Johan Lill, kunstnik Tiiu-Ann Pello. Filmi tootis Nafta Films koostöös Alasti Kinoga.

Filmi saab näha juba sel reedel, 24. jaanuaril kinodesse jõudval lühifilmide kassetil "Mitte keegi peale sinu"

Kassetti kuuluvad lisaks "Olgale" veel  viie  noore eesti režissööri lühifilmi: Maria Reinupi „Mai”, Janno Jürgensi „Distants”, Margus Paju „Kaastundeavaldus”, Ivan Pavljutskovi „Ivanipäev” ning Triin Ruumeti „Tupsu”.

Filme näidatakse ühe tervikseansina, mis kestab 125 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles