Täpp käis töötukassas end arvele võtmas, kahjuks tulutult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tipp ja Täpp avasid ühise fotonäituse, neid intervjueeris Anu Saagim
Tipp ja Täpp avasid ühise fotonäituse, neid intervjueeris Anu Saagim Foto: Harry Tiits

Hiljuti vargussüüdistuse tõttu Õhtulehest sule sappa saanud reporter Mari-Leen Albers aka Täpp käis end eile töötukassas arvele võtmas. Kahjuks tulutult.

Täpp kirjutab oma blogis:

Küll on tore lugeda uudiseid, et töötus aina kahaneb ja kõik on Eestis nii hästi nagu äsja õide puhkenud lill. Tore, et see siis tegelikult sedasi ei ole.

Käisin eile hommikul töötukassas, et heakene küll, võtan end siis töötuna arvele ja saan mingitki toimetulekutasu sealt. Aga kus sa sellega – ei saa!

Esimene probleem on see, et ma õpin sessiooniõppes Tallinna Majanduskoolis, aga süsteem näitab statsionaarset ja täiskohaga koolis käimist. Samuti ei ole ma 180 päeva eelmisel aastal tööl käinud ja võin oma suu igasugustest sandikopikatest puhtaks pühkida.

Ehk siis, nagu ma aru saan, oleks Eesti riigil üdini hea meel, kui ma käiksin koolis, tööl, maksaksin makse ja ise saaks vastu olematu elu, sest ma oleks kogu aeg tööl või koolis ja orjaks riiki, kes mulle igal võimalusel selja pööraks. Aitäh!

Ja siis te imestate, et inimesed lähevad Soome tööle, noored põgenevad välismaale jne

Egas midagi, tuleb kiirkorras töö leida ja mitte end arvele võtta, sest milleks – parem käi koolis, ära söö midagi ja sure nälga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles