Vene linn keelas heavy metal´i kontserdid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene linn keelas heavy metal kontserdid. Fotol Metallica esinemas
Vene linn keelas heavy metal kontserdid. Fotol Metallica esinemas Foto: SCANPIX

Venemaal asuv Belgorod keelas heavy metal´i kontserdid, kuna need on saatanast.

Linnavalitsuse määruse kohaselt ei tohi kohvikud, klubid, restoranid ega muud lõbustuskohad sellise muusikaga kontserte korraldada, kirjutab stuff.co.nz.

«Ma ei ole selle muusikastiili austaja ega tea selle kohta midagi, kuid kõrgemat instantside sõnul on see saatanast ja mürgitab noorte meeli,» lausus linnavalitsuse ametnik Vladimir Šatiko, kes tegeleb kultuuriküsimustega.  

Ta lisas, et keeldu pooldavad ka noorte vanemad.

«Vanemad ei annaks meile iialgi andeks, kui lubaksime saatanaliku ideoloogiaga tegelevad muusikud noortele esinema,» jätkas ametnik.

Ametnik viitas ka Nõukogude ajast pärit psühhiaatrilistele ettekirjutustele, mille kohaselt mõjub selline raske muusika noorte vaimsele tervisele halvasti.

Belgorodis on varem püütud piirata avalikes kohtades vandumist,  tantsupõrandal olevate inimeste arvu ning algatanud kampaania sõbrapäeva keelamiseks.

Belgorod asub Moskvast 600 kilomeetri kaugusel lõunas.

Heavy metal tekkis 1960.aastate lõpul ning 1970.aastate algul blues`ist ja rockist. Sellele muusikale on iseloomulikud sünged ja okultsete mõjutustega meloodiad ja laulutekstid. Selles muusikas mängivad tähtsat rolli trummid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles