Siim Nestor ja Laura Kallasvee - trendikas paar, kellele pilk pidama jääb

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi Vabariigi aastapäeva pidulik vastuvõtt 2012
Laura Kallasvee ja Siim Nestor
Presidendi Vabariigi aastapäeva pidulik vastuvõtt 2012 Laura Kallasvee ja Siim Nestor Foto: Jelena Rudi

Moefotograaf Laura Kallasvee – pikad juuksed ja sihvakas figuur, naine kes võiks vabalt olla ka modell. Koos abikaasast muusikakriitik Siim Nestoriga moodustavad nad paari, kellele kindlasti pilk pidama jääb. 

Laurale esitas mõned küsimused Buduaar Shopping 2013:

Kas moefotograafi amet eeldab keskmisest kõrgemat moetaju?

Jah, kindlasti eeldab see amet suurt moehuvi ja disainiarmastust, head kanga- ja kehatunnetust. Samas ka head kompositsioonitunnetust ja suhtlemisoskust.

Kus laed sa oma patareisid ja millest ammutad inspiratsiooni?

Patareid laen täis tavaliselt looduses. Metsad, meri ja päike on see, mis laeb. Vaikus ja head raamatud. Inspiratsiooniallikateks on trummipõrin ja live-muusika, targad inimesed ja huvitavad vestlused. Puhkus ja aeg iseendale tekitab uusi ideid, värskeid mõtteid ja teotahet. 

Kuidas jõudsid moeni? 

Mood on mulle alati huvi pakkunud. Kooli ajal disainisin omale ise riideid ja õmblesin valmis, see oli minu suur huvi, kuid minu moedisaini katsetused kulmineerusid osaledes Supernoova moekonkursil. Fotograafiat õppima asudes teadsin kohe, et soovin tulevikus tegeleda just nimelt moe- ja lavastusfotoga. Jätsin oma õmblusmasina tolmu koguma ja tegelesin moeteemadega edasi läbi fotomaailma.

Kuidas kirjeldaksid oma stiili?

Lihtne, puhas, jõuline.

Millele pöörad oma garderoobis erilist tähelepanu?

Oluline on, et garderoobi sisu stiililt minu maitsele vastaks ja esemeid omavahel kokku sobitada annaks. Kvaliteet ja disain on siinkohal võtmesõnad.

Oled peagi kaheaastaseks saava tütre ema. Kas see on ka sinu ostuharjumusi muutnud, mis on sinu garderoobi juurde tulnud?

Muutunud on niipalju, et nüüd käin suure huviga lasteriiete poes, kuhu varem asja polnud. Olgem ausad – väikeste tüdrukute kingi ja kleidikesi on päris lahe šopata. Kui omaenda rõivaste puhul hindan kvaliteeti ja vastupidavust, siis laps kasvab kiirelt oma T-särkidest välja ja tema tarbib mul rohkem kiirmoodi.

Mida kannad argipäeval? 

Teksad ja T-särk koos nahktagiga.

Kas kaamera taga ehk tööl olles ka oma välimusele tähelepanu pöörad?

Ikka-ikka, kuidas siis muidu. 

Kui olulised on tehnikavidinad sinu elus? 

Juba mu töö eeldab igasuguste tehniliste vidinate kohalolu. Võib öelda, et ühe naisterahva kohta on mul tehnikaga suhteliselt hea läbisaamine. Iga päev ja iga tund kasutan muidugi oma iPhone’i, milleta oleks tänapäeval keeruline hakkama saada, või siis igavam. Seal on mu kaamera, diktofon, muusika, mis tuleb kõrvaklappidest, ja muud igasugused vajalikud äpid.

Kas oled ka ise modellina üles astunud?

Ei. Aga selle loo jaoks oli mul au lasta pildistada end võrratul Stina Kasel.

Kui kaua sul võtab aega, et end õhtuks ette valmistada?

15 minutit.

Kas käid trennis ja mis on sinu lemmikspordialad?

Minu vaieldamatu lemmik on saalijalgratas ehk spinning. See treening paneb energiad liikuma ja annab hea laengu.

Kas sul on oma kosmeetik ja juuksur?

Kosmeetiku juurde satun üliharva, rohkem enese poputamise eesmärgil. Küll aga on mul oma massöör, kes hoolitseb ka minu vaimse tervise eest, juuksur, kes hoolitseb minu välimuse eest, ja maniküürija, kes hoolitseb ka minu varvaste eest.

Millise ilurituaalita sa hakkama ei saa?

Soe vann ja avokaadomask.

Millise ilutooteta sa oma elu ette ei kujuta?

Üks toode on tõesti, millest olen veidi sõltuvuses – Armani meigipõhjad, mis on nii siidised ja pehmed.

Milliseid ehteid võib sinu ehetekarbist leida?

Mul on palju suuri ripatseid, mida kannan T-särkide peal. Viimase aja kaks lemmikehet on mulle kinkinud kallid sõbrantsid, see on nende enda looming – Karolin Kuusiku hirveke ja Britt Samosoni rippuv kaelaehe. Ehteid saangi rohkem kingiks kui ise ostan.

Koos elukaaslase ja tütre isa, muusikakriitik Siim Nestoriga moodustate te kahtlemata stiilse ja huvitava paari, kellele pilk pidama jääb. Kui lähete välja, siis millistest kohtadest teid leida võib?

Hommikukohvi joome Mamos. Lõunatame Sessoonis. Õhtustame Ribes. Õlled teeme Pudelis. Tantsime seal, kus parajasti Mutant Disco toimub, näiteks Sinilinnus.

Kui palju te Siimuga teineteist moealaselt mõjutanud olete?

Eks me ikka inspireerime teineteist – tema mind läbi muusika, mina teda läbi visuaalse maailma.

Kas teil on ka sarnane muusikamaitse?

Jah, see muusika, mis meile tõsiselt meeldib, jookseb küll kokku. Kuna Siim on muusikakriitik, siis tihti peab ta igasugust muusikat kuulama ehk läbi töötama ja siis võib juhtuda, et ma palun tal kõrvaklappe kasutada.

Kas aitate teineteisel riideid osta ja valida?

Mina aitan teda riiete valikuga ja tema aitab mul muusikat valida autosse, stuudiosse ja koduste tegevuste kõrvale.

Mis peaks olema iga mehe garderoobis?

Jalgratas.

Millised on sinu lemmikbrändid?

Hindan väga kõrgelt Riccardo Tisci disaini. Kohalikes avarustes üritan ka ringi hulkuda ja meie oma Eesti disaini fännan väga.

Kas oled ka internetist riideid tellinud?

Ma suur internetist tellija ei ole. Meeldib ikka rohkem käega katsuda. Aga yoox.com on üks koht, kus aeg-ajalt šopingul käin.

Mida sa endale viimati soetasid?

Viimati külastasin Sfääri, kust leidsin omale ülimugavad Whiredi king-saapad ja palmikutega kootud mütsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles