Facebooki loodi leht «Usun Mari-Leen Albersit Ja Meelis Tomsonit»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loetud tunnid peale Elu24s ilmunud Tipi ja Täpi mobiiltelefoni varastamise skandaali loodi Facebooki järjekordne toetusleht «Usun Mari-Leen Albersit Ja Meelis Tomsonit», mis on kogunud kiirelt ka poolehoidjaid.

Sarnaseid toetuslehti on Facebooki tehtud varem ka suusaäss Andres Veerpalule, staarpoliitik Anna-Maria Galojanile ja telestaar Nõia-Intsule. Nüüd on kord siis meie legendaarsete seltskonnategelaste Tipi ja Täpi käes.

 «Usun Mari-Leen Albersit Ja Meelis Tomsonit»: Vargus oleks siis olnud, kui paar oleks pistnud käe hallis jakis mehe taskusse. Seda nad ei teinud. Nad leidsid eseme. Leidmine ei ole karistatav. Ning karistatav ei ole eseme, mille hind on alla ... (ei mäleta, igatahes see ese niipalju ka ei maksnud) endale jätmine ja sellest mitte teatamine.

Küll aga on karistatav inimese süüdi tembeldamine ilma kohtuotsuseta. Delfi, Elu24 ja kõik kommentaatorid! mõelge!

Mihkel Maidla: "Asja leidmine." Inimene, kes leiab kaotatud eseme, peaks selle viima lähimasse politseijaoskonda või kui selleks pole võimalust, teatama leiust politseile telefoni teel ning sellisel juhul lepitakse kokku, kus ja kuidas leid üle antakse. Kui leiu väärtus on alla 50 euro, siis võib leidja seda ise hoida, kuid ta on kohustatud seda tegema leiu säilimist tagaval viisil." otse politsei lehelt. Ei tea et iföön vähem kui 50 euri maksab.

Lily Lundve: Ühesõnaga, vargus on alles siis kui ma käe teise taskusse pistan? Ma siis järgmine kord tean, kui tänaval mõnda ilusat autot või jalgratast parkimas näen- vedeleb see ju ka lihtsalt tänaval, keegi ei sõida, omanik seda ei kasuta, astun sisse ja omastan!? Kui sa võtad midagi, mis ei KUULU SULLE ja sa tead kellele see kuulub, on tegu VARGUSEGA!!! Antud juhul oleks väga lihtne teada saada telefoni omaniku nime. Nutitelefonis on kõik vajalik selleks olemas.

Vik Thor:  § 215. Asja omavoliline kasutamine

(1) Võõra vallasasja omavolilise ajutise kasutamise eest –
karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

(2) Sama teo eest, kui see on toime pandud:
1) isiku poolt, kes on varem toime pannud varguse, omastamise või asja omavolilise kasutamise, või
2) grupi poolt, –
karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

(3) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 või 2 sätestatud teo eest, kui see on toime pandud:
1) vägivallaga või
2) kuritegeliku ühenduse poolt, –
karistatakse kahe- kuni kümneaastase vangistusega.
[RT I 2007, 13, 69 - jõust. 15.03.2007]

«Usun Mari-Leen Albersit Ja Meelis Tomsonit»: Mis vargus??? Üks unustas ja teine leidis- sellepärast tembeldada kedagi vargaks on jura, samamoodi nagu kõnesalvestamine (juhul kei teistpoolt infomeeriti) ei ole ka just kõige eetilisem. Ei õigusta ega mõista kohut kummagi poole üle, kuid vargust siin polnud, samas olgu tel omanik tänulik et võttis keegi keda teati.

Mikael Tuus: Võtsite telefoni ära, viisite koju, võtsite sim kaardi välja ja tegite telefoni tühjaks. Ehk siis niiöelda müügi jaoks. Sellist käitumist teie poolt oodata ei osanud keegi. Ainuke pluss selles asjas on see, et te saate suure märgi külge ja usun, et pikaks ajaks.

«Usun Mari-Leen Albersit Ja Meelis Tomsonit»: Isegi kui me oleks selle võtnud, mida me EI TEINUD:: siis esiteks iphone pole mingi kallis telefon, samasugune klots nagu kõik teised, teiseks, kui see sinu jaoks on kallis ese, siis hoia seda, mitte ära jäta ripakile.

Tüüpiline iphone omaja käitumine, ta arvab et tal on popp telefon ja tal on aja igal sammul seda kõigile näidata, nah*i sa paned telefoni lauale, pane tasku. Tühikargaja.

Ten Kristjan Põldre: Nii kurb kuulda teie raskest saatusest, leidsite odava telefoni ja viskasite ruttu-ruttu sim kaardi ära ja kustutasite telefonist kõik ära. Nüüd arvatakse, et varastasite, kuigi tegelikult tahtsite telefoni omanikule tagasi viia . VASTIKUD need iphone omanikud!!!!!

Indrek Korela: btw videos mainis hr. Tomson, et "tal on endal ka telefon - iPhone - täpselt samasugune". Who's the tühikargaja now nah*i?

«Usun Mari-Leen Albersit Ja Meelis Tomsonit»: Kõik kes usuvad meie süütust ja sheerivad&likevad seda lehte osalevad valge kasutatud iphone loosimisel. Palju lisa kraami ja loosimisi veel tulekul ärge unustage likeda aja sheerida SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles