Naised eelistavad tugevate kulmude ja laia näoga mehi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised eelistavad tugevate kulmude ja laia näoga mehi? Fotol näitleja Benicio Del Toro, kes sellesse kategooriasse hästi sobib
Naised eelistavad tugevate kulmude ja laia näoga mehi? Fotol näitleja Benicio Del Toro, kes sellesse kategooriasse hästi sobib Foto: SCANPIX

USAs tehtud uuring näitas, et naised eelistavad tugevate kulmude ja laia näoga mehi.

Teadlaste sõnul on tegemist evolutsiooni käigus tekkinud loodusliku valikuga, kirjutab stuff.co.nz.

«Tugevate näojoontega ja võimsa kehaehitusega meestel oli varasematel aegadel naiste juures läbilööki, kuna nad suutsid naist ja järeltulijaid ohu eest paremini kaitsta. Selle tõttu langes naiste eelistus neile,» selgitasid uurijad.

Nad jätkasid, et meeste ja naiste vahelised füüsilised erinevused on väga suured võrreldes näiteks mõnede loomaliikide isaste ja emaste vaheliste erinevustega.

«Inimestel ei ole looduse poolt kaasa antud relvi nagu sarvi  või okkaid, millega nad saaksid end kaitsta. Selle tõttu soosis evolutsioon mehi, kes olid tugevad, suutsid lahingut pidada ja jahil käia. Kuna need mehed pakkusid naistele paremat kaitset, siis hakkasidki naised neid eelistama,» selgitasid evolutsioonibioloogid.

Ka madal hääl ja paksud kulmukarvad näitasid, et tegemist on tugevate indiviididega.

«Tänapäeval ei ole füüsiline jõud enam nii tähtis, kui oma ellujäämise eest võidelnud varajaste ühiskondade esindajatele. Kuid kuna teatud jooni eelistati väga kaua aega, siis see eelistus on alateadvuses olemas,» selgitasid uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles