Põhja-Korea diktaator söötis oma tädimehe näljastele koertele?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

Ametliku versiooni kohaselt lasi Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un oma tädimehe riigi reetmises süüdistatuna maha lasta.

Lääne ja Hiina meedias aga ringlevad lood, mille kohaselt lasi Suur juht 67-aastase Jang Song-thaeki alasti võtta ning visata kaua aega näljas hoitud koerte ette, kirjutab Daily Mail.

Väidetavalt oli koeri kokku 120, kes Jangi ja ta nõunikud ära sõid.

Hiina väljaande Wen Wei Po andmetel kulus loomakarjal nende tapmiseks ja söömiseks natuke üle tunni.

Kim Jong-un süüdistas oma tädimeest, kes oli Põhja-Korea teine mees, korruptsioonis ja võimuhaaramiskatses.

Siiani on Põhja-Koreas surmanuhtlusi täide viidud mahalaskmise läbi. Jangi ja ta kaaslaste hukkamine oli sõna otseses mõttes barbaarsus.

Koertega hukkamist oli vaatamas Põhja-Korea võimuesindajad ja koorekiht.

Kim Jong-un rääkis Jang Song-thaeki hukkamisest ka oma uusaastakõnes, selgitades et riik vabastati «kõntsast, kes oli koertestki madalam».  

Hiina ja Lõuna-Korea andmetel viidi Jangi hukkamine läbi möödunud aasta 12. detsembril.

Kim ei võtnud arvesse asjaolu, et Jang mängis suurt rolli tema võimule saamises ning aitas tal riigi juhtimise ülesannetega kohaneda.

Lõuna-Korea poliitikavaatlejate sõnul tegutseb Kim kui tõeline diktaator, lastes vangilaagritesse saata või hukata kõik, keda ta oma võimule ohuks peab.

Ta lasi tappa ka oma endise kallima, lauljanna Hyon Song-woli, kellele esitati süüdistus pornovideos osalemises. Naine hukati koos oma ansambli liikmetega 20. augustil 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles