Prantsuse uus imedieet lubab väikesi hõrgutisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse uus imedieet lubab väikesi hõrgutisi
Prantsuse uus imedieet lubab väikesi hõrgutisi Foto: SCANPIX

Kogu maailmas  kogub populaarsust uus Prantsuse imedieet.

Pariisi dieedi loojaks on prantslasest toitumisspetsialist Jean-Michel Cohen, edastab väljaanne Everyday Health.

Uus hittdieet on aidanud juba rohkem kui kahte miljonit inimest maailma eri paikades, kes on saavutanud ideaalkaalu ning see on jäänud püsima.

Uus dieet koosneb kolmest osast – kohviku-, bistroo- ja gourmet faasidest. See dieet muudab söömisharjumusi, kuid lubab ka naudinguid.

«Et kehakaalu langetamise programm toimiks, ei tohi sellesse suhtuda kui dieeti. Elustiili osaks muutumiseks peaks see olema naudinguid pakkuv, pikka aega kestev ja tõhus,» selgitas selle looja.

Pariisi dieeti järgides saab süüa tervislikku ja tasakaalus toitu, mis samas on maitsvad.

Coheni dieedis on 325 maitsvat ja lihtsalt valmistatavat retsepti. Lisaks palju häid nõuandeid, mis aitavad dieeti pidada.

Esimeses niinimetatud kohvikufaasis on võimalik kehakaalu kahandada isegi pool kilogrammi päevas ja seda kõige rohkem kümne päeva jooksul.

Bistroofaas kestab 2 – 3 nädalat ja siis peaks kehakaal langema 3,5 – 5 kilogrammi. Gourmet'-faasis saab esimese kuuga samuti kaotada kehakaalu 3,5 – 5 kilogrammi ja pärast seda ühes kuus 2,5 – 4 kilogrammi ning seda vähemalt kolme kuu jooksul.

Coheni sõnul on ta igasuguste imedieetide vastu ja tema oma ei saa nende alla liigitada, sest tema dieedi lõppedes ei hakka kilod tagasi tulema.

Asjatundja sõnul on tema dieedis võetud arvesse füüsilised, psühholoogilised ja kultuurilised aspektid, mis mõjutavad võimet kontrollida söömist.

«Kui saame aru oma käitumisest ja suhtumisest, siis on lihtne liigsetest kilodest vabaneda,» lausus dietoloog.

Cohen lisas, et ta retseptides on koostisasineid, mida saab panna oma nägemuse kohaselt.

Pariisi dieedis on lubatud maiustamisperioodid, kui enne ja pärast seda järgitakse rangelt dieeti.

«Kuna see dieet on paindlik, siis ei teki probleeme sellest kinni pidamisega. Lihtne on jätkata kehakaalu alandamist kuni ideaalkaaluni. Ühes kuus võib kaotada kuni viis kilogrammi,» lausus Cohen.

Pariisi dieedis on olemas prantsuse söömiskultuuri parim pool: värsked juur- ja puuviljad, toidukordades oleva toidu tasakaal ja söömise õige ajastamine.

Reeglid, mis aitavad Pariisi dieeti pidada:

Naudi sööki, kuid aeg-ajalt luba endale midagi tõeliselt hõrgutavat.

Söö kindlatel aegadel ja naudi seda koos kaaslastega.

Pea pause. Kolm korda päevas katkesta muu tegevus ja keskendu vaid söömisele. Igale toidukorrale kuluta minimaalselt 20 minutit ja suuna tähelepanu toidule, mida sööd.

Naudi taldrikul olevat.

Mine kööki ja valmista värsketest toiduainetest midagi hõrgutavat, ära söö juba valmis tehtud ja soojendamist vajavat toitu.

Vähenda toidukoguseid.

Joo kogu päeva jooksul pidevalt vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles