Jooga muutis kõverdunud lülisamba sirgeks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga muutis kõverdunud lülisamba sirgeks
Jooga muutis kõverdunud lülisamba sirgeks Foto: SCANPIX

Suurbritannias elav naine kannatas rohkem kui kümme aastat lülisambakõveruse all, mis sundis teda kandma laiu keha varjavaid riideid.

29-aastase Rebecca Berry sõnul leidis ta õige joogaõpetaja, kes aitas tal kõverusest jooga abil vabaneda vaid nelja nädalaga, edastab Daily Mail.

Berryl tekkis lülisamba kõverdumine teismelisena ning kui ta ülikooli läks, diagnoosisid arstid tal skolioosi, mis on lülisamba haiguslik kõverdumine külgsuunas.

Naine häbenes oma ebatäiuslikkust peites seda neli numbrit suuremate rõivaste alla.

Ta keeldus kirurgilisest ravist, kuna see oleks ta kuueks kuuks liikumisvõimetuks teinud.

Norfolkis elav Berry võttis lõpuks ühendust skolioosi ravikeskusega, kust ta leidis treeningprogrammi, mis teda aitas.

Ta alustas spetsialisti käe all neli nädalat kestnud joogaharjutuste treeningut ja tema sõnul läks ta lülisammas sirgeks ühe kuuga.

Nüüd kavatseb naine ette võtta seljakotimatka ning reisida.

«Mu selgrookõverus ei takistanud mind vaid füüsilisest vaatenurgast, vaid ka psühholoogiliselt. Kartsin, et minust saab sõna otseses mõttes küürakas. Muutusin oma keha suhtes paranoiliseks. Nüüd olen aga hoopis teine inimene ning ma saan reisida,» sõnas Berry.

Inglanna sõnul saab ta nüüd endale normaalsuuruses rõivad osta ja ta ei pea enam välja nägema nagu «telk».

Berry sõnul ei soovinud ta operatsiooni ja katsetas varem oma puude tõttu mitmeid erinevaid ravimeetodeid, kuid mitte ükski neist ei aidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles