Keskkonnaamet viib loodusmatkale

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa matk viib uudistama Kastna tamme.
Pärnumaa matk viib uudistama Kastna tamme. Foto: Merike Palginõmm

Keskkonnaamet viib huvilised looduskaitsekuul matkama Eesti loodusesse, tähistades korraga nii looduskaitse 100. tegevusaastat kui rahvusvahelist elurikkuse aastat.


Selleks, et lapsed ja koos nendega täiskasvanud loodusesse viia, korraldab keskkonnaamet teist aastat kogu Eestis retki kaitsealadele. Peale kaitsealade tähtsuse räägitakse elurikkusest, kuna matk toimub rahvusvahelisel elurikkuse päeval, 22. mail.

Matkajuhid keskkonnaametist viivad huvilised sinna, kuhu nad omapäi ei tea minna, ning räägivad looduse tarkusest, rikkusest ja võimsusest.

Pärnumaal toimub laupäeval, 22. mail matk rannikualadele ja Kastna maastikukaitsealale. Retkel tutvustatakse Lääne-Eestile tüüpilisi rannikukooslusi, elupaigatüüpe, loodus- ja kaitseväärtusi ning kaitsekorraldust.

Pühapäeval, 23. mail ootab ees matk Soomaale Koprarajale ja Kuuraniidule.

Buss väljub mõlemal päeval kell 10 Endla teatri parklast, info ja registreerimine on telefonil 5340 4486 ja e-posti aadressil merike.palginomm@keskkonnaamet.ee. Kaasa tuleks võtta piknikupakk ja reibas tuju, selga panna ilmastikukindlad rõivad.

Reedel, 21. mail kell 13 aga algab Pärnu keskraamatukogus konverents „Pärnumaa rannikualade loodus- ja kaitseväärtused“. Oodatud on kõik huvilised.

Ülejäänud maakondade matkade ja looduskaitse juubeliaasta ürituste kalendri leiab keskkonnaameti kodulehelt www.keskkonnaamet.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles