Prantsusmaal peetakse pakse naisi läbikukkujateks ja rumalateks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy ja esileedi Carla Bruni-Sarkozy
Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy ja esileedi Carla Bruni-Sarkozy Foto: SCANPIX

Prantslannad on alati hiilanud oma saleda ja kena välimusega.

Neid prantslannasid aga kellel ei ole looduse poolt antud head figuuri ning kes saledat joont hoida ei suuda, peetakse läbikukkujateks, kirjutab Daily Mail.

Prantslannade sõnul on nende kultuuris juurdunud, et naine peab alates teismeliseeast kuni vana eani kena ja sale välja nägema ning tihtipeale on saleda joone hoidmine üsna raske.

«Kui sa oled paks ei saa sa tööd. Kui aga oled ultrasale, pikka kasvu ja elegantse välimusega, tuuakse sulle kõik kandikul kätte,» sõnas 50-aastane end Isabelle`iks nimetanud prantslanna, kes töötab kunstigalerii juhina.

Isabelle´i sõnul meeldib talle ta korpulentsus ning ta ei kavatsegi kaalus alla võtta.

Samas aga ei ole tal endal just lihtne leida sobivaid rõivaid, kuna neid lihtsalt ei ole müügil.

Prantsuse ajakirjaniku Peggy Frey sõnul saab prantslannade saleduse kirjutada tahtejõu ja karmi režiimi arvele.

Frey avaldas väljaandes Le Figaro artikli, milles seisab, et «prantslannad pigem surevad, kui avaldavad oma ilu telgitagused».

Artikli kohaselt alustavad prantslannad kortse ennetavate kreemide kasutamisega juba 25-aastaselt.

«Prantslannad ei räägi dieedi pidamisest, kuid see ei tähenda, et nad kunagi dieeti ei pea. Prantslannad söövad üsna palju saia, kuid ikkagi kannavad 34 suurus rõivaid. Võimalik, et söögiisu vähendamises mängib rolli suitsetamine,» selgitas ajakirjanik.

Küsitlus näitas, et enamiku prantslannade arvates peaksid nad vähemalt kaks kilogrammi kehakaalus kaotama.

Prantsusmaal on saledustooted muutunud aina populaarsemaks.

Prantsusmaa teismelistele tüdrukutele suunatud ajakirja L´Encyclo des Filles peatoimetaja Sonia Feertchaki sõnul mõjutab pidev saledusele mõtlemine psüühikat.

«Teismeeliste tüdrukute ja noorte naiste seas on hakanud levima lausa näljutamine, sest Prantsuse ühiskonnas peetakse paksu naist läbikukkunuks. Samuti rumalaks, kuna arvatakse, et nad ei suuda end ja oma elu kontrollida,. Neid peetakse sõna otseses mõttes inetuteks friikideks,» sõnas peatoimetaja.

Prantsusmaa saleduse ja elegantsi headeks näideteks peetakse endist esileedit Carla Bruni-Sarkozyd ning näitlejannasid Charlotte Gainsbourge`ja Audrey Tautou`d.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles