Ammendes nägi Eesti tippmoodi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimerekarpidega klaasjad ravioolid mustjuure laastude, tuunikala ja wasabi kastmega.
Sinimerekarpidega klaasjad ravioolid mustjuure laastude, tuunikala ja wasabi kastmega. Foto: Laura Kallasvee

Laupäeval toimus Pärnu Ammende villas Eesti moekunstnike Aldo Järvsoo, Riina Põldroosi, Ketlin Bachmann-Põldroosi ja Natalja Lille uusi kollektsioone tutvustav moeetendus “Botanic Poetry”.

Katrin Jaaska Ammende villast märkis, et ühise nime “Embassy of Fashion” alla kogunenud nelja Eesti moelooja kollektsioone iseloomustasid säravad mustrikombinatsioonid, õrnus ja haprus ning romantiline sürreaalsus.

“Unistused on vormitud rõivasteks,” ütles Jaaska.

Ehtekunstnik Tanel Veenre näitas üritusel veealusest Eedeni aiast inspireeritud hõbedat ja moodsaid vaike sünteesivat ehtekollektsiooni, mis täiendas kevadiselt värskeid rõivakollektsioone.
“Moesaatkonnaga üheskoos hoolitsesid moeetenduse õnnestumise eest juuksur Katrin Pilk ja meigiprofessionaal Reet Härmat,” lisas Jaaska. “Seltskondlik koosviibimine jätkus Ammende villa salongides DJ Heivi S muusikavaliku järgi.”

Moeetenduse kõrvale pakkus villa restorani peakokk Marko Lumera spetsiaalselt üheks õhtuks koostatud moeloojate loomingust inspireeritud neljakäigulist õhtusööki. Nii kanti moegurmaanidele lauale värsked austrid, meega karamelliseeritud munataim, sinimerekarpidega klaasjad ravioolid, jäneseliha raguu ja crème brûlée kook šokolaadiga.

Jaaska teatel jätkab Ammende edaspidigi pidude ja kultuursete õhtusöökide korraldamisega.

“Igapäevaselt ootab villa aga pärnakaid ja linnakülalisi osa saama ellu äratatud kohvikutraditsioonidest,” rääkis Jaaska. “Juunist saab varastel hommikutundidel villa salongides ja terrassil nautida hommikueinet, aromaatset kohvi ning päevale hea algusena värskelt küpsetatud saiakesi. Samuti on kõik oodatud a’la carte restorani, et suvises roheluses õhtustada.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles