Katoliku kirik: inglid on olemas, kuid neil ei ole tiibu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku kirik: inglid on olemas, kuid neil ei ole tiibu
Katoliku kirik: inglid on olemas, kuid neil ei ole tiibu Foto: SCANPIX

Katoliku kiriku kõrge vaimuliku sõnul on inglitesse uskumine aina kasvanud, kuid samas selgitas, et tegelikkuses ei ole inglitel tiibu.

Katoliku kiriku «angeoloog», isa Renzo Lavatori lisas, et inglite populaarsus on tingitud New Age liikumisest, edastab sky.news.com.

«Traditsiooniliselt kujutatakse kõiki erinevat liiki ingleid alates peainglist Gaabrielist kuni keerubiteni tiibadega, kuid see ei pea paika. Inglid on olemas, kuid neil ei ole tiibu,» selgitas Lavatori.

Ta tegi oma vastavasisulise ettekande Roomas Vatikanile kuuluvas Palazzo della Cancelleria palees toimunud konverentsil. Selle korraldas Itaalia kunstifond Fondazione Archivio Storico.

Kunstiajaloolane Valerio Massimo Manfredi sõnas, et sõna «angelos» (ingel) kasutati juba 3000 aastat tagasi Vana-Kreeka Mükeene tsivilisatsioonis.

Vana-Kreeka keeles tähendab see «sõnumitoojat», «käskjalga».

Kardinal Giovanni Tonucci sõnul on inglite puhul tegemist «puhaste hingedega».

Asjatundjad selgitasid, kuna inglite kohta ühtne definitsioon ja kirjeldus puudub, siis on neid kujutatud väga erinevatel viisidel.

«Kui vaadata inimkonna ajalugu, ei saa me sealt jätta välja ka ingleid. Inglid on andnud inspiratsiooni kunstile ja kirjandusele,» lisas Tonucci.

Isa Renzo Lavatori on ka «demonoloog» ja tema sõnul on nüüdisajal ingleid vaja rohkem kui kunagi varem.

«Sekularisatsioon ja materialismi pealetung on samas avanud ukse saatanale ja põrgule. Üha rohkem saatanlikke jõude sekkub igapäevaellu. Katoliku kirik on pidanud tegelema aina enam kurjade vaimude välja ajamisega,» teatas Lavatori.

Ta lisas, et paavst Franciscus räägib sagedamini saatanast kui inglitest ja ta teeb õigesti, sest esimese eest tuleb hoiatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles