«Võsareporter» raporteerib: Eestis juba kehtib euro

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 saates «Võsareporter» külastas Peeter Võsa tarbijakaitset, lahendas maatüli ja sai teada, et Eestis juba kehtib euro.

Esimene lugu oli kestnud juba aasta. Tiidule saabus kaup, mida ta ei tellinud, ta sai arve kauba eest, mida ta ei saanud ja nüüd ähvardas teda inkassofirma.

Tiit rääkis, kuidas talle tuli tasuta mingi pakk, mille ta ilma avamata tagasi saatis. Sellest hoolimata sai ta samalt saatjalt veel pakke, millest ühe huvi pärast lahti võttis. Siis hakkasid talle tulema arved ja viivisenõuded.

Helvetia Direct Marketingi kliendideenindaja küsis Võsalt telefoninumbri ning rohkem kommentaare ei jaganud. Seejärel suundus Võsa koos Tiiduga otsejoones tarbijakaitsesse, kust selgus, et sama firma kohta on neile laekunud kaks kaebust ja kuus järelepärimist. Tiidul soovitati tarbijakaitsele avaldus teha.

Lõpuks kirjutas Võsale ka firma müügiesindaja ja kinnitas, et kustutab Tiidu võla.

Võsa abi palus vana merekaru Erich, kes käib naabriga kohtuteed. 1968. aastal sai Erich krundi, kuhu istutas oma käega õunaaia, kuid nüüd kuulub seaduse järgi maa naabrile. Naaber lasi aga osa aiast traktoriga lagedaks lükata ning Erichi arvates oli see rohkem kui ebaõiglane. Eesti kohtus pole ta võitu saanud, mistõttu kaebas asja edasi eurokohtusse.

Maa seaduslik omanik kinnitas, et tal oli õigus nii talitada, sest maa kuulub talle ja ta on sellesse palju investeerinud.

Viimaks uuris Võsa, kas euroga saab juba tehingud tehtud. Keskturul selgus, et eesti karulauku ja hispaania maasikaid saab juba euro eest osta.

Kesklinnas leidis ta ka ühe lillemüüja, kellel olid kindlad põhimõtted ja kes eurot vastu ei võtnud. Katse lõppes taksojuhiga vesteldes, kes oli täiesti nõus euro eest sõidutama - raha on raha.

Kokkuvõtteks nentis Võsa, et euro kehtib juba igal pool ning siin ei olegi midagi arvata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles