Hiinas avati esimene sudukliinik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudu
Sudu Foto: SCANPIX

Edela-Hiinas Sichuani provintsis avati esimene kliinik patsientidele, kes kannatavad sudust tekkinud terviseprobleemide all.

Hiinas on sudu olnud juba pikaajaline probleem, edastab Huffington Post.

Kliinik asub Chengdu seitsmenda haigla juures ning see avati möödunud nädalal. Nüüdseks on ravi saanud rohkem kui 100 patsienti.

Samas on neid tervishoiueksperte, kes kardavad, et sudukliinikutest saavad meditsiinitöötajatele niinimetatud kullaaugud.

Arsti Wang Qizuni sõnul asutas ta kliiniku, kuna sudust tekkinud haiguste all kannatajate arv on aina kasvanud.

Alates 9. detsembrist on kliinikus päevas ravitud keskmiselt tosin patsienti. Neil on enamjaolt sümptomiteks köha ning kurguvalu. Samas on ravitud ka patsiente, kellel on sudust tekkinud tõsisemad haigused nagu astma ja südame-veresoonkonna probleemid.

Haigla seinal on hüüdlause: «Me ei pea sudu kartma. See on ennetatav ja ravitav».

Hiina kasvav keskklass on hakanud sudu vastu võitlust pidama. Hiinas on suduosakeste tähistamiseks kasutusele võetud termin PM2,5.

Sichuanis ja Chengdus on võrreldes paljude teiste Hiina osadega vähe sudu, kuna seal ei ole nii palju tööstusobjekte. Samas on aga seal rahvusvaheliste standardite järgi sudutase liiga kõrge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles