Algavad loodusmatkad

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval, 30. mail hakkav jalgrattamatk läbib Risti valla looduskauneid ja kultuurilooga seotud paiku.
Pühapäeval, 30. mail hakkav jalgrattamatk läbib Risti valla looduskauneid ja kultuurilooga seotud paiku. Foto: EGERT KAMENIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tegevuskava „Terviseteega seotud looduskeskkonna ja turismitoodete loomine ja arendamine” kohaselt toimub sel aastal Läänemaa valdades viis tasuta loodusmatka. Esimesel retkel, pühapäeval, 30. mai kell üheksa Risti poe eest parkimisplatsilt hakkav jalgrattamatk läbib Risti valla looduskauneid ja kultuurilooga seotud paiku.

Uudistatakse Risti matkarada, peatutakse küüditatute mälestusmärgi juures, pannakse silm peale Piirsalu pargile, mõisa varemetele ja vanale tammele. Matk lõpeb Marimetsa raba veeres. Kokku sõidetakse retkel läbi umbes 30 kilomeetrit, ligikaudu kolme kilomeetri jagu maad tuleb kõndida.

Matkale on soovitatav kaasa võtta fotoaparaat: iga matk päädib fotokonkursiga.

Matkajaid kostitatakse tasuta lõunasöögiga, sõidul on soovitav kanda kiivrit.

Matk Taebla vallas tuleb 26. juunil, Ridala vallas 24. juulil, Haapsalus 21. augustil. Ristilt Haapsallu sõidetakse 14. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles