Galerii ja video: Mart Sanderi uus raamat sündis täiesti praktilistel kaalutlustel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mart Sander avaldas raamatu «Lugusid suurtest heliloojatest», milles on Mart Sanderi maalitud portreed maailma kuulsamatest heliloojatest ja lood nende eludest. Sander kohtus täna Solarise Apollos lugejatega ning jagas autogramme.

«See raamat sündis täiesti praktilistel kaalutlustel, sest ma hakkasin maalima väikeseid portreesid oma kunagisele ja Eesti kõige staažikamale klaveriõpetajale Erna Saarele, kes saab kahe nädala pärast 90-aastaseks. Eelmisel aastal kinkisin talle sünnipäevaks väikese Liszti portree. Siis tegin talle ühe väikese Schuberti ja väikese Chopini ja siis hakkasin mõtlema, et tegelikult võiks neid portreesid ka natuke laiemalt tutvustada. Järgmine päev kontakteerusin Tiina Ristimetsaga kirjastusest Pilgrim, kaks päeva hiljem oli leping tehtud ja asusin tööle. Augusti ja septembri jooksul maalisin ja kirjutasin ning tulemus on siin,» rääkis Sander Elu24-le.

Vaata pilte ja videot:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles