Viimsepäeva kuulutaja Harold Camping suri 92-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harold Camping
Harold Camping Foto: SCANPIX

USA kuulus viimsepäeva kuulutaja ja kristliku raadiosaate juht Harold Camping suri möödunud pühapäeval Californias.

Ta oli surres 92-aastane, edastab msnbc.com.

Eakas Camping sai möödunud kuul kukkudes raskelt vigastada ja ta vajas haiglaravi.

«Ta lahkus vaikselt oma kodus, pere ta voodi ümber. Teda jääb leinama ta abikaasa Sally,» seisis ametlikus teates.

Camping ennustas maailmalõppu oma Oaklandis tegutseva raadiojaama kaudu. Ta viimane apokalüpsise daatum oli 21. mail 2011. aastal. See aga ei täitunud.

Sellesse uskujad loobusid oma töökohast, müüsid kinnisvara maha ja hakkasid maailmalõppu ootama. Samuti korraldasid Campingisse uskujad aktsiooni, milles kutsuti kaaskodanikke enne lõppu meelt parandama.

Camping ütles pärast selle daatumi möödumist, et ta tegi valearvestuse. Järgmise maailmalõpu ajana pakkus ta välja 21. oktoober 2011.

Siis edastati pamflette, milles kutsuti maailmalõpuks valmistuma. Ka seekord jäi apokalüpsis olemata. Üks kuu hiljem sai Camping infarkti.

Camping ennustas juba 1992. aastal, et maailmalõpp saabub 1994. aastal. Mitte midagi sellist ei juhtunud. Siis sai ta karmi kriitika osaliseks ning tema ja ta naine kadusid mõneks ajaks avalikkusest.

USA ateistide sõnul tekitas Camping usklike seas mõttetut meelehärmi ja segadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles