Indias kaotas naine 12. rasedusnädalal kümme last

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indias kaotas naine 12. rasedusnädalal kümme last
Indias kaotas naine 12. rasedusnädalal kümme last Foto: SCANPIX

Indias Madiya Pradeshi osariigis tekkis ühel naisel nurisünnitus ning ta kaotas kõik lapsed.

28-aastasel Anju Kushwaha oli siis 12. rasedusnädal ning kõik kümme loodet surid, edastab Daily Mail.

Kushwaha elab Rewa haiglast 125 kilomeetri kaugusel ning teel haiglasse sündis üheksa enneaegset last, kes kõik olid surnud.

«Ta sünnitas teel haiglasse üheksa last. Haiglas aidati viimane kümnes laps ilmale. Kõik nad sündisid 12. rasedusnädalal surnuna,» kinnitas haigla esindaja.

Kushwahal oli paljude loodetega rasedus. See leiab aset siis, kui spermatosoid viljastab munaraku, viljastatud munakark jaguneb, moodustades identseid mitmikke, kellel on ühesugune DNA.

 Teise stsenaariumi kohaselt viljastavad kaks spermatosoidi kaks munarakku, tekivad mitte identsed kaksikud, kellel on tavaliselt erinev välimus ja sugu.

Asjatundjate sõnul on kolmikutest rohkemad mitmikrasedused väga haruldased. Sellised tekivad tavaliselt pärast viljakusravi.

Kushwaha sai viljakusravi ning selle tõttu oli tal kümme loodet.

«Kahjuks ei uuritud seda naist rasestumise järgselt. Vähemalt kolm loodet oleks saanud päästa teiste loodete eemaldamisega,» sõnas günekoloog Sumitra Yadav.

Arstide sõnul kasvatab iga loode, keda ema kannab, nurisünnituse riski.

Kinnitamata andmetel oli Kushwaha rasedus kõige suurema loodete arvuga rasedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles