Õnnetuses ära tulnud käsi kinnitati pahkluule

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuses ära tulnud käsi kinnitati pahkluule
Õnnetuses ära tulnud käsi kinnitati pahkluule Foto: SCANPIX

Hiinas päästsid õnnetuse tagajärjel ära tulnud käe, siirdades selle ohvri pahkluule.

Xiao Wei kaotas parema käe novembris aset leidnud tööõnnetuses, edastab news.com.au.

«Olin pärast käe kaotust šokis. Kaastöötajad panid masina seisma, korjasid ära lõigatud käe üles ja viisid mu haiglasse. Olen noor ja ma ei suutnud kujutada, et mul ühte labakätt enam ei ole,» sõnas hiinlane.

Changde kohaliku haigla kirurgid sõnasid, et nad ei suuda ta kätt päästa. Mees viidi suuremasse haiglasse, kus seda aga teha saadi.

Arstid sõnasid mehele, et nad saavad ta käe tagasi opereerida vaid juhul, kui käsi on äralõikamise stressist taastunud.

See tähendas seda, et taastumiseks siirdati käsi mehe pahkluu piirkonda ning käsi sai verd jala veresoontest.

«Tegemist oli tõsise õnnetusega. Lisaks äralõikamisele, oli käsi muul viisil veel kannatada saanud. Selle tõttu tuli kätte enne tagasi opereerimist ravida,» selgitasid kirurgid.

Kirurgidel õnnestus nüüd mehele käsi tagasi opereerida ja see oli edukas. Hiinlane on pärast veel mõningaid kosmeetilisi operatsioone ja taastusravi uuesti võimeline paremat käelaba kasutama.

Asjatundjate sõnul oli mõlema operatsiooni, nii pahkluule siirdamise kui ka käe tagasi opereerimise puhul tegemist mikrokirurgiaga.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles