Väsimatu Smilers võtab laupäeval HND ja The Blank Lipsiga Rock Cafes juubeliaasta kokku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ansambel Smilers
ansambel Smilers Foto: promo

Sel aastal tähistas Smilers 20. tegutsemisaastat väljamüüdud kontsertidega üle Eesti. Juubeliaasta võetakse sel laupäeval kokku ka klubis Rock Cafe, kus lavale astuvad külalistena HND ja The Blank Lips.

Kuigi sellel aastal tiksus ansamblil Smilers täis 20 eluaastat, ei ole jahenemise märke näha. Bänd on jätkuvalt hoos, annab ca 100 kontserti aastas ning on üks enimmängitavatest artistidest Eesti raadiotes.

Bändi ninameest Hendrik Sal-Sallerit võib õigustatult pidada üheks produktiivseimaks tegelaseks kodusel poprocki muusikamaastikul - tema sulest on pärit mitmekümned surematud hitid, nagu näiteks "Käime katuseid mööda", "Tantsin sinuga taevas", "Jalgpall on parem kui seks", "Meteoriitide sajus", "Mõistus on kadunud", "Ainult unustamiseks" jne. Seda nimekirja võiks jätkama jäädagi...

HND alustas tegevust 2006. aastal, kui üllitati esiksingel "Vaevu hingan", mis jõudis Eesti raadiote ja telejaamade pleilistidesse püsides edetabelites nädalaid.

Juba järgmisel aastal ilmus debüütalbum "PaturaamaT", mille muutis omapäraseks raamatu stiilis kujundus.

2008. aastal ilmunud duubelalbumiga "Aivaravai" (CD+DVD) tegi HND ajalugu - esimese bändina Eestis jagati plaat ära täiesti tasuta. Kolmandalt kauamängivalt "Päikesepilkajad" pärinevad hitid "Kõverpeegli rahvas", "Päikesepilkajad" ja "Langenud inglite maal".  Kõik kolm singlit leidsid koha ka 2009. aasta Raadio 2 kuulajate poolt kokku pandud tabelis "Aastahitt", kõrgeima positsiooni napsas "Kõverpeegli rahvas" platseerudes kohale nr 10. Bänd on oma tegutsemisaja jooksul andnud märkimisväärse hulga kontserte kodumaal, muuhulgas on soojendatud ansambleid Def Leppard ja Scorpions.

Lisaks on bänd kaasa teinud telesarjas "Kättemaksukontor" ning muusikat on kasutatud erinevates filmides (nt "Seenelkäik ").

The Blank Lips on bänd, kelle salakaval kava koosneb inglise keelsetest psühhedeelsetest riffirock-funkist, akustilistest ballaadidest kui ka toore energiaga meloodilisest rockiküttest.

Ühte sammu on bändikaaslased astunud aastast 2009, kui hakati lavalaudu kulutama ansambliga Ketikoerad. 2013. aasta suvel võttis The Blank Lips oma tehnika ja loomingu ning sõitis neljakümneks päevaks Euroopa tripile - esineti 11. riigis, kus anti kokku 21 kontserti.

Piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides hinnaga alates 8 EUR. Uksed Rock Cafesse avatakse laupäeval 21. detsembril kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles