«Seksuaalses ahistamises» süüdistatud poisil lubati kooli tagasi minna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seksuaalses ahistamises» süüdistatud poisil lubati kooli tagasi minna
«Seksuaalses ahistamises» süüdistatud poisil lubati kooli tagasi minna Foto: SCANPIX

USAs Colorados Canon Citys lubati «seksuaalses ahistamises» süüdistatud esimese klassi poisil kooli tagasi minna.

Kooli juhtkond eemaldas kuueaastase Hunter Yeltoni koolist pärast seda, kui ta oli ühte tüdrukut põsele ja käele musitanud, edastab news.sky.com.

Hunteri vanemate sõnul süüdistati nende last ebaõiglaselt. Kool arvates oli tegemist «seksuaalse ahistamisega», vanemate arvates mitte.

Kool määras karistuseks lühiajalise koolis käimise keelu.

Kooli esindajad kohtusid õpilase vanematega. Selle tulemusena ei kasutata edaspidi õpilaste kohta «seksuaalset ahistamise», vaid vääriti käitumise mõistet.

Hunteril lubati aga kooli tagasi tulla ja õpingutega jätkata.

Poisi suudlemise objektiks olnud tüdruku ema võttis Facebookis sõna, öeldes et musitamist saab pidada seksuaalseks ahistamiseks.

«See poiss hiilis mitu korda minu tütre juurde ja andis talle musi. Kuidas sellist käitumist selgitada? Miks teised lapsed teatasid sellest õpetajale? Sest nad olid seda näinud korduvalt,» kirjutas ema.

Varem sõnasid nii Hunteri kui tüdruku vanemad, et nende lapsed meeldivad teineteisele ning on sõbrad.

Poisi sõnul vastutab ta täielikult juhtunu eest.

Hunter Yeltoni ema arvates ei teinud ta poeg midagi valesti, kui näitas oma kiindumust.

Lastepsühholoogi sõnul ei ole algklasside laste omavahelises helluses midagi seksuaalset ning see on laste puhul tavaline käitumine.

«Lapsed on vahetud ja ehtsad. Emotsioonide alla surumine võib hiljem suuri emotsionaalseid probleeme tekitada,» selgitas psühholoog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles