Malcolm Lincolni debüütalbum «Loaded With Zoul» ilmub 20. mail

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni võitja - Malcolm Lincoln
Eurovisiooni võitja - Malcolm Lincoln Foto: Jelena Ruudi / Karli Saul

Aasta oodatuim debüütalbum Malcolm Lincoln «Loaded With Zoul» jõuab poelettidele 20. mail, Robin Juhkentali sünnipäeval.
 

Muusikakompanii Universal reliisib albumi füüsiliselt esialgu Skandinaavias ja Baltikumis ning digitaalselt üle maailma.

Vaiko Epliku poolt produtseeritud debüütplaadil on 12 Robin Juhkentali kirjutatud lugu - elektroonilised vana-kooli mõjudega träkid, kaasaegsem elektromuusika. Üldine kõlapilt on üsna erinev «euro-sireenist», sobitudes siiski samasse formaati, kuna toob kuulajani positiivseid vaibe ja on «loaded with zoul».

 
Robin Juhkentalil on väga hea meel Universali plaadilepingu üle ja põnevil, et ta muusika jõuab ka Eestist väljapoole: «Plaadimaterjal sai terviklik ja kogu produkstsioon on suurepärane. Vaiko tegi head tööd ja tõi Malcolm Lincolnist parima välja».

Produtseermisprotsess oli uudne ka Vaiko Epliku jaoks, kuna töötas materjaliga, mida oli varem pikema perioodi jooksul kogutud ja lihvitud: «Tegelikult oligi see mul esimene nn «päris» produtsenditöö».

Robini kohta jagub tal samuti ainult kiidusõnu: «Vähe sellest et tal tõesti on meie laiuskraadidel haruldaselt kõrge hääl, on ta ka kuradi hea laulukirjutaja. Mulle meenub kui ühel esimestest kokkusaamisest küsisin et kui kõrgelt sa siis tegelikult laulad, vastas Robin, et noh, enamik Queeni lugusid võib erilise pingutuseta kaasa laulda. Ei tahaks küll uhkustada aga pärast Finnvoxis tehtud masteri kuulmist tundub kohati et ega naljalt parema kõlaga eesti plaati ei meenugi».
 

Albumi esitluskontserdid toimuvad juuni alguses - 3. juuni Tallinn/ Rock Café, 4. juuni Tartu/ Plink Plonk, 5. juuni Rakvere/ teatrisaal.
 

Malcolm Lincoln on värske elektroonilise popmuusika kollektiiv, keda iseloomustavad hoolikalt, lausa täiuslikkuseni lihvitud sünkroonliikumine, galantsed kostüümid ja ansambli juhtfiguur Robin Juhkentali eriline hääletämber. Basskitarril lisab hoogu Fretless Rämbu a.k.a Madis Kubu. Malcolm Lincoln võitis žürii ja rahvahääletuse tulemusel Eesti Laul 2010 konkursi ja esindab Eestit looga «Siren» Olsos toimuval Eurovisioonil.

 

Universal Music Finland & Baltics juht Jarkko Norlund on veendunud, et Malcolm Lincolni artistileping ja suurepärane debüütalbum on oluline samm suuremate eesmärkide saavutamisel Eesti muusikamaastikul: «Tahame ehitada Universalist meie turu kõige kaasaegsama muusikakompanii ja see eeldab seda, et oleme peale oma esmaklassise rahvusvahelise repertuaari ja artistide seotud ka kohaliku toodanguga».

 

Universal Music Group on maailma suurim plaadifirma, mis tegeleb muusika füüsilise ning digitaalse müügi ja litsenseerimisega. Universal Music Group’i kuulub hulk alafirmasid nagu Interscope Geffen A&M Records, Island Def Jam Music Group Decca, Verve,  Mercury, Polydor jne ning Universali lipu alla kuulub artiste räpist roki ja klassikani – Metsallica, U2, Lady Gaga, Eminem, Black Eyed Peas, Tokio Hotel, Björk, Andrea Bocelli, Diana Krall jpt.

Universal Music on Baltikumis töötanud iseseisva esindusena 2008. aasta algusest ja Eesti päritolu artistidest esindab Malcolm Lincolnile lisaks veel nimesid nagu Kerli, Metsatöll ja Röövel Ööbik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles