Muuseumiöösse mahub sinine karnevalgi

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue kunsti muuseumis toimub üle-eestilise muuseumiöö raames kunstikarneval “Sinine”.
Pärnu uue kunsti muuseumis toimub üle-eestilise muuseumiöö raames kunstikarneval “Sinine”. Foto: Pärnu uue kunsti muuseum

Laupäeval, 15. mail kell 18 algab Pärnu uue kunsti muuseumis üle-eestilise muuseumiöö raames kunstikarneval “Sinine”.


Happening’id on inspireeritud uue kunsti muuseumis avatud maalikunstnike liidu aastanäitusest, mille selleaastane teema on “Sinine”.

Tegevuskunstiga astuvad üles Siram, Jasper Zoova ja Andrus Joonas, Karol Kallaselt on kunstiteaduslik kommentaar ja aastanäituse “Sinine” tööde analüüs. Loomingulist ühistegevust korraldab Pusa, näomaalingutega kaunistab soovijaid Siram. Tori rahvamaja eksperimentaalteater näitab lühinäitemängu teemal “Sinine”, Hanno Soans etendab elavat skulptuuri ja Paul Cole mängib bluusmuusikat.

Ürituse dresscode on sinine, teretulnud on fantaasiarikkad maskid ja kostüümid.

Korraldaja Jasper Zoova sõnutsi on “Sinine” vaba teema, mis mahutab endasse palju rohkem kui vaid koloriidi küsimused. “Sinine lubab pühenduda sügavamatele aja-ruumi horisontidele, see pole vaid värvikeemia lõuendil,” selgitas Zoova. “Hetketi, mil sinine omandab kuju, lakkab see olemast värv. On see kauge mälestus, mis viib tagasi lapsepõlve; igavikust tõusev seletamatu kurbus või toores jõud? Kõik on võimalik.”

Karneval on mõeldud kõigile kunstihuvilistele, tulla võib julgesti kogu perega. Üritus kestab umbes kella 22ni, sissepääs muuseumi ja karnevalile on muuseumiööl tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles