Tänavune «Jõulutunnel» toetab Toidupanga tegevust, saadet juhivad Kaileen Mägi ja Urmas Vaino

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jõulutunnelit» juhivad Kaileen Mägi ja Urmas Vaino
«Jõulutunnelit» juhivad Kaileen Mägi ja Urmas Vaino Foto: Ülo Josing/ERR

ETV traditsiooniline heategevusprogramm «Jõulutunnel» toetab esimesel jõulupühal eetrisse jõudvas otsesaates Eesti Toidupanka, mille kaudu saavad abi ennekõike paljulapselised ja väikeste lastega allpool toimetulekupiiri elavad pered.

«Jõulutunneli» abiga loodetakse soetada Toidupanga tegevuseks vajalikke seadmeid ja transpordivahendeid, mille hulka peaks kuuluma külmkambriga auto.

Eesti Toidupank tegutseb 2010. aasta  märtsist alates ning on Euroopa toidupankade föderatsiooni liige. Tegutsemise põhimõte on, et toit saadakse tasuta kohalikust kaubandusvõrgust, tootjatelt ning talumeestelt, ja antakse ära samuti tasuta.

Toidupangad aitavad peresid, kes on sattunud ajutiselt majanduslikult keerulisse olukorda. Enamasti suudetakse hiljemalt 1-2 aasta möödudes kriisist välja tulla  ning hakkama saada lisaabita.

«Jõulutunneli» otsesaade on läbi päeva eetris kuus korda ja kokkuvõte tehakse pärast «Aktuaalset kaamerat».

Saatejuhid Kaileen Mägi ja Urmas Vaino kutsuvad stuudiosse külalisi teemaintervjuudeks.

Muusikalisi elamusi pakuvad Ewert & The Two Dragons, Tanja Mihhailova ja Mikk Saar, Iiris, Koit Toome, Ott Lepland, Ivo Linna, Lenna, Lauri Pihlap, Elina Born, Hedvig Hanson, HND, Zetod, jt.

Juba alates 18. detsembrist on avatud telefoninumbrid, millele helistades saab toetada Toidupanga tegevust.

Helistades numbril 900 7701 saab annetada 2 eurot, numbril 900 7702 annetatakse 5 eurot, ja numbril 900 7703 annetatakse 25 eurot.

Televaatajate annetuskõnesid vahendavad telefonifirmad Elion, EMT, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta.

Saate režissöörid on Maire Radsin ja Salme-Riine Uibo, toimetaja Marika Kaasik, muusikatoimetaja Tiina-Mari Koljak, kunstnik Ivi Piho, juhtoperaator Jüri Suurevälja, produtsent Ene-Maris Tali.

2012. aasta «Jõulutunnel» käsitles intellektipuudega noorte ja nende perede eluolu ning kogus Päikesekodu toetuseks 202 tuhat eurot.

2011. aastal annetati saate kaudu 208 tuhat eurot Põhja-Eesti Pimedate Ühingule, et korrastada ühingu Tallinna Tondi tänava maja rehabilitatsiooni- ja koolitusvõimalusi pakkuvaks tegevuskeskuseks nii Tallinna ja Harjumaa kui ka kõigi teiste Eesti vaegnägijate heaks.

2010. aastal toetasid Eesti inimesed «Jõulutunneli» kaudu Hiiumaa haiglat, kogudes kompuutertomograafi ostmiseks 1 miljon 383 tuhat krooni.

«Jõulutunnel» on ETV eetris juba 1999. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles