USAs Californias on metroseksuaalid hakanud rääkima naiselikul viisil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs Californias on metroseksuaalid hakanud rääkima naiselikul viisil
USAs Californias on metroseksuaalid hakanud rääkima naiselikul viisil Foto: SCANPIX

USA California ülikooli poolt tehtud uuringus paljastus, et metroseksuaalsed mehed on aina enam hakanud omaks võtma naiselikku rääkimismaneeri.

Uuring näitas, et osade meeste kõneintonatsioon on naiste omaga sarnasemaks muutunud, edastab Daily Mail.

Californias seostati varem teatud kõneviisi heal järjel olevate ja linnas elavate noorte naistega. Nüüd on selle omaks võtnud ka trende järgivad mehed.

Teadlased uurisid, kuidas selle kõneviisi kasutajad lauseid ja küsimusi moodustavad.

Nii-öelda peenet kõneviisi kasutavaid naisi on parodeeritud, järele ahvitud ja nende lausekasutust ei peeta kuigi nutikaks.

Teadlased salvestasid 24 Lõuna-Californiast pärit noore kõne, nende seas oli ka 12 noort meest. Teadlaste üllatuseks kasutasid mehed sama peenutsevat kõneviisi nagu naised, kes tavaliselt elavad jõukas linnaosas nagu Beverly Hills.

Katsealustele anti mitu lausete moodustamise ülesannet, nende seas pidid nad andma ka juhtnööre kaardil olevate paikadesse sõitmise kohta ning kommenteerima populaarset saatesarja.

«Avastasime, et kõrgklassi noorte naiste kõneviisi on omaks võtnud ka need, kes ei pärine nendega samast sotsiaalmajanduslikust klassist, ei ole nendega etniliselt ega keelekasutuselt sarnased ning on mehed,» sõnas uuringut juhtinud Amanda Ritchart.

Varasem uuring näitas, et meeste karjäär ei sõltu enam sellest, mida keegi teab või oskab, vaid heast ja sobivast keelekasutusest õigel ajal ja õiges kohas ning ka hääle madalusest või kõrgusest.

Põhja-Carolina ülikooli uuring näitas, et madalama häälega meestel on suuremad võimalused karjääri teha, nad teenivad rohkem ning töötavad oma töökohal kauem.

Uurijate sõnul peavad madalama häälega mehed end julgemaks ja atraktiivsemaks ning selle tõttu käituvad nad ka dominantsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles