Saksa ufouurija: tulnukad hõivasid NASA automaatjaama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku nägemus Voyager 2
Kunstniku nägemus Voyager 2 Foto: SCANPIX

Saksa ufoeksperdi sõnul hõivasid tulnukad USA kosmoseagentuuri NASA mehitamata automaatjaama Voyager 2.

Hartwig Hausdorfi arvates püüavad tulnukad selle abil Maaga kontakti saada, kirjutab Bild.

 Voyager 2 olevat hakanud imelikke ja arusaamatuid signaale saatma.

Voyager 2 on muusika ja 55 keeles tervitustega lindistus, seda igaks juhuks, kui mõne teise planeedi olendid peaksid automaatjaama leidma.

«Selle aasta aprillis hakkas meie Päikesesüsteemi äärealal olev automaatjaam saatma kummalisi signaale, mida NASA uurijad ei ole võimelised dekodeerima,» lausus sakslane.

Hausdorfi arvates on keegi automaatjaama kas uuesti programmeerinud või siis on see tundmatute kosmiliste olendite kätte langenud.

Voyager 2 lähtuval signaalil kulub Maale jõudmiseks 13 tundi.

NASA teadlaste sõnul püüavad nad jõuda jälile, mis probleem Voyager 2-l on.

NASA esindaja ei soovinud Hausdorfi väidet kommenteerida. Küll aga kinnitati, et probleemi põhjus võib olla automaatjaama pardaarvutis.

Voyager 1 ja Voyager 2 saadeti välja 1977. aastal uurimaks Jupiteri, Saturni, Uraani ja Neptuuni. Need kaks on praeguseks inimkätega valmistatutest kõige kaugemal kosmoses asuvad objektid.

Voyager 1 on Maast 13, 6 miljardi kilomeetri kaugusel. Varsti jõuab see automaatjaam heliosfäärist tähtedevahelisse ruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles