Elu24 live! Külas käis Eesti luuletusi laulev Mikk Tammepõld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 toimetusse tuli taas uus külaline! Seekord astus akustilise kavaga toimetusest läbi ansamblites Brides in Bloom ja Dramamama kuulsust kogunud laulja ja laulukirjutaja Mikk Tammepõld. Oodatud on kommentaariumisse taas ka kõik lugejaküsimused!

Täna oma sooloalbumit «On asju, milles eksida ei saa» esitlev Mikk Tammepõld pani abumile lood, mille sõnad põhinevad Eesti luulel.

Huvi kodumaise luule vastu tekkis muusikul ligi kümme aastat tagasi ja sealt alates hakkas kasvama idee neist laule teha. Vaatamata praegusele sooloprojektile ei ole Mikk maha jätnud ka bänditegemist Dramamamaga ning nendega nokitsetakse vaikselt edasi.

Miku esimene soolosingel «Asju milles eksida ei saa» ilmus aastal 2009 ja jõuab nüüd lõpuks ka samanimelise albumi peale.

Plaadil on tõlgendusi tehtud Hando Runneli, Paul-Eerik Rummo, Juhan Liivi, Juhan Viidingu luuletustest. Leiab ka Miku enda luulet. Lisaks oli Leelo Tungal nii tore, et kirjutas ühele Miku ingliskeelsele loole eestikeelse teksti.

Mikk Tammepõld on pärit Viimsist ning lõpetanud Tallinna Ülikooli telerežii eriala.

«Muusika on minu jaoks iga päeva möödapääsmatu osa, olgu see siis luues või uut ja inspireerivat avastades. Oma esimesed raadiosaated tegin üheksa-aastaselt kassettmakile - raadiost sai salvestatud mulle meelepärased lood ja saatejuhi igav jutt üle dubleeritud. Neid saateid lasin siis sundkorras oma sõbrale. Seda ametit sai peetud kuni murdeeani, siis jäi see pillitinistamise kõrval veidikene tagaplaanile,» on Mikk pajatanud oma varajasi suhteid muusikaga.

Musasõbrale on Mikk tuttav bändidest Brides in Bloom ja Dramamama. Lisaks fännab muusik häid filme ja kalastamist.

Kuula rohkem Miku muusikat SIIT!

Vaata järele, millest Mikk saates rääkis ja mis laule esitas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles