Tiigrite julm võimuvõitlus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigrid
Tiigrid Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis Pretorias Londolozi tiigrite kaitseajal jäädvustati, kuidas kaks tiigrit võimuvõitlust pidasid.

Kaks tiigrit vigastasid areaalitüli tõttu teineteist üsna raskelt, edastab Daily Mail.

Lahing sai alguse sellest, kui üks tiiger rivaalile käpahoobi andis ning siis hammustas. Ta arvas, et tappis vastase, kuid nii ei olnud.

Oponent toibus. Kaklus jätkus varasemast suurema hooga ning julmemalt.

Selle juhtumi jäädvustas Saksa fotograaf Marion Vollborn kui ta oli safaril.

«Päev enne seda juhtumit jäi meie grupile kaks isast tiigrit silma. Nad jalutasid oma ala piiril seda valvates. Seal oli ka emaseid tiigreid, kes olid mõlema isasega paaritunud. Olukord oli väga pinev,» sõnas sakslanna.

Järgmise päeva hommikul kuulsid turistid valju möirgamist ning nad sõitsid selles suunas.

Vollborni sõnul oli näha kahte võitlevat tiigrit, kes olid kaetud muda ja verega ning kes olid märjad. Nad olid üksteise kaelale haavu tekitanud.

«Üks tiigritest arvas, et rivaal suri ning ta lõpetas hammustamise. Oponent nägi siis oma võimalust põgenemiseks ning ta kasutas seda ära,» selgitas Vollborn.

Siis aga olid mõlemad tiigrid uuesti karvupidi koos ning võitlus jätkus.

Pärast 45 minutit kestnud võitlust sai selgeke, kes võitja on – noorem ja tugevam isane tiiger.

Mõlemad tiigrid olid võitluse käigus üsna raskelt kannatada saanud, kuid elus.

«Minu kui fotograafi jaoks oli see juhtum huvitav, kuid loomaarmastajatel võis seda olla raske vaadata,» lisas sakslanna.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles