Mihkel Raud: euro haiget ei tee

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: TV3

Ajakirjanik ja muusik Mihkel Raud leidis, et krooni käibelt kadumine ei tohiks eesti rahvas veel identiteedikriisi põhjustada.


«Euro-otsus on positiivne. Ma ei ole – taevas halasta – muidugi majandusekspert, aga euro elavdab kahtlemata meie majandust ja tuleb kasuks. Seega on tegemist tervitatava ja rõõmustava otsusega,» kommenteeris Raud Eesti eurokõlbulikuks tunnistamist.

Euroopa Liitu saime, NATOsse ka, nüüd saame euro. Kuhu edasi, Eesti?
«Kui ma teaks, mis on Eesti järgmine suur eesmärk, siis ma kandideeriksin parlamenti või presidendiks, aga seda ma ei tea. Nüüd on kiiremad ja lühema-ajalised asjad saavutatud ja see on tore. Aga pikemas perspektiivis võiks kõigi väliste atribuutide kõrval jõuda ka sisuliselt Euroopasse. Järgmine suurem ülesanne võiks olla – ükskõik kui pateetiliselt see ei kõla – vaimselt Euroopasse jõuda.»

«Eesti kroonid kui niisugused mulle muidugi meeldivad, neil on meie kultuuritegelase pildid. Aga ma tahaks väga loota, et ühe rahva identiteet ripub kusagil kõrgemal, kui konkreetsed rahatähed,» tähendas Raud. «Usun, et ühe valuuta vahetumine teisega eesti rahvas ei hävita ja identiteeti ei purusta. Elasime isegi vene rubla üle, mis, vähe sellest, et koleda välimusega, ka ei maksnud eriti.»

«Ma olen neid eurosid varemgi näinud ja Euroopa Liidus nendega maksnud. Ei muuda see mind vähem eestlaseks ja euroga maksmine haiget ei tee,» lohutas saatejuht lõpuks kõiki euro-kartlikke.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles