Keskkonnaamet kutsub matkama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüpassaare matkarada viib läbi rabastuva metsa Kuresoo rabasse.
Hüpassaare matkarada viib läbi rabastuva metsa Kuresoo rabasse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Looduskaitse sajanda tegevusaasta puhul tähistab keskkonnaamet looduskaitsekuud, mille jooksul korraldatakse matkasid üle Eesti.

22. mail aset leidvatel matkadel on võimalik selles veenduda ka neil, kes muidu igapäevatöö tõttu sageli loodusesse ei satu.

Et lapsed ja koos nendega ka suured inimesed loodusesse viia, selleks korraldab keskkonnaamet juba teist aastat üle-eestilisi matku kaitsealadele. Tänavusel matkal räägitakse lisaks kaitsealade tähtsusele ka elurikkusest, kuna matk toimub rahvusvahelisel elurikkuse päeval.

Matkajuhid keskkonnaametist viivad huvilised sinna, kuhu omapäi ei teata minna, ning räägivad looduse tarkusest, rikkusest ja võimsusest. Kuulake, vaadake ja tunnetage, millist vaheldust, puhkust ja rõõmu pakub meid ümbritsev loodus!

Viljandimaa matk kulgeb Soomaa rahvuspargi kõige suuremas Kuresoo rabas Hüpassaare matkarajal, mis on ligi viis kilomeetrit pikk.

Hüpassaare matkarada viib läbi rabastuva metsa Kuresoo rabasse. Laudtee möödub omapärastest piklikest laugastest, mille kaldale on ehitatud jalapuhkamiseks ja rabavaikuse nautimiseks platvorm. Laudtee möödub peale laugaste ja maaliliste rabavaadete ka rabasaarest ning väikesest puisniidust. Raja lõpus asub helilooja Mart Saare majamuuseum.

Buss väljub 22. mail kell 10 Viljandi bussijaamast. Matk on tasuta. Info ja registreerimine telefonil 526 1247 ja e-postiaadressil triin.saluste@keskkonnaamet.ee

Teiste maakondade matkad ning ka looduskaitse juubeliaasta ürituste kalendri leiab keskkonnaameti kodulehelt www.keskkonnaamet.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles