Cannes`i filmifestival avati «Robin Hoodiga»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Crowe ja Cate Blanchett
Russell Crowe ja Cate Blanchett Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Cannes`i 63. filmifestivali avafilmiks oli režissöör Ridley Scotti uus linateos «Robin Hood».

Pärastlõunal astusid punasele vaibale selle filmi peategelasi Robin Hoodi ja Lady Marionit mängivad Austraalia näitlejad Russell Crowe ja Kate Blanchett, kirjutab AFP.

Filmikriitikute sõnul oli see üllatav, et avafilmiks valiti linateos, mis on toodetud massidele ning millest loodetakse kassahitti.

Osade kriitikute sõnul olevat uus «Robin Hood» klišeesid täis ning ei pakkuvat selles tegelase kohta midagi uut ega huvitavat. Kiituse osaliseks said aga maastiku- ja lahingustseenid.

63. Cannes`i filmifestival kestab 12. – 23. maini. Sellel aastal juhib žüriid USA režissöör Tim Burton. Žürii liikmed on  Itaalia kinematograaf Alberto Barbera, Inglise näitlejanna Kate Beckinsale, Prantsuse režissöör ja kirjanik Emmanuel Carrére, Puerto Rico näitleja Benicio del Toro, Prantsuse helilooja Alexandre Desplat, Hispaania lavastaja Victor Erice, India lavastaja Shekhar Kapur ja Itaalia näitlejanna Giovanna Mezzogiorno.

Prestiiže Kuldse Palmioksa (Palme d`Or) võitjad kuulutatakse välja 23. mail. Võistlustules on 19 filmi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles