Brasiilias püütakse enne jalgpalli MMi lapsprostituutide arvu vähendada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilias püütakse enne jalgpalli MMi lapsprostituutide arvu vähendada
Brasiilias püütakse enne jalgpalli MMi lapsprostituutide arvu vähendada Foto: SCANPIX

Brasiilias toimuvad 12. juunist kuni 13. juulini 2014 jalgpalli maailmameistrivõistlused.

Selleks valmistuvad lisaks korraldajatele ka kohalikud prostituudid, edastab AFP.

Minas Geraisi osariigi prostituutide ühing pakub ühes võistluslinnas Belo Horizontes prostituutidele tasuta inglise keele tunde. Linna saabub siis palju turiste ning see annab ka prostituutidele tööd.

Brasiiliasse oodatakse MMi ajaks 600 000 turisti, kellest enamik on mehed. Loodetakse, et nad kulutavad riigis olles umbes 11 miljardit dollarit.

Asjatundjate sõnul aitab jalgpalliturism Brasiilia majandust turgutada. Brasiilia investeerib MMi eelselt staadionite ehitamisse ja renoveerimisse ning infrastruktuuri mitmekordselt suurema summa.

Brasiilia võimude sõnul võib MMi ajal kasvada lapsprostituutide hulk. Inimõigusorganisatsioonide andmetel oli Brasiilias 2012. aastal lapsprostituute pool miljonit. Kümme aastat tagasi oli nende arv 100 000. Riigi kampaaniad teismelised tüdrukud prostitutsioonist eemal hoida, ei ole aidanud.

Brasiilia inimõiguskomitee andis MMi toimumispaikadele raha lapsprostituutide tõrjumise projektide jaoks, kuid mitte kõikidel linnadel ei ole projekte, mida rahastada.

Lapsprostituute on enim sadamalinnas Fortlezas, mis on turistide seas populaarne. Reklaami kohaselt paistab päike seal 300 päeval aastas.

Heategevusorganisatsiooni Cedeca töötaja Cecilia dos Santos sõnas, et linna vaeste seas on tavaline, et tütred müüakse prostituutideks. Nende kliendid on enamjaolt siiski brasiillased, mitte välismaalased.

Politsei arreteeris seal hiljuti 16-aastase Jessica, kelle sõnul oli prostituudiks hakkamine tema ainus väljapääs vaesusest.  Ta alustas 18 dollarist öö, kuid nüüd töötab ta juba ööklubides, kus liigub välismaalasi. Ta teenib 90 dollarit öö kohta.

13-aastane Vanessa põgenes kodust, kuna kasuisa peksis teda. Ta elab kas tänavatel või hea õnne korral mõne kliendi juures.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles