Briti meremees päästis robinsonid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikses ookeanis asuv Kantoni atoll
Vaikses ookeanis asuv Kantoni atoll Foto: Wikipedia.org

Briti meremees Alex Bond oli oma jahiga teel Hawaiilt Austraaliasse, kui ta teele sattusid robinsonid.

Cornwallist pärit Bond jäi oma kümnemeetrise jahiga ankrusse Vaikses ookeanis Hawaii ja Fidži saarte vahel asuva Kantoni atolli juures, kirjutab abc.net.au.

Ta avastas, et seal on hädas 14 täiskasvanut ja kümme last.

Probleemi põhjuseks oli see, et eluks vajalikku tooma pidanud laev jäi tulemata. Kuu aega Kantoni atollil olnud toitusid kookospähklitest, kalast ning vähesest puhtast veest.

Bond jagas oma moona pooleldi nälginud inimestele.

Meremees võttis ühendust oma kodukoha Cornwalli rannavalvega, mis omakorda andis hätta jäänutest teada USA Honolulu rannavalvele.

«Bond leidis eest kuu aega end elus püüda hoidnud inimesed, kellel oli puudus kõigest. Nad elasid nagu tõelised robinsonid,» selgitas rannavalve esindaja.

 Rannavalve sõnul saavad nad saarel olijatele vajalikke asju transportida lennukiga.

 «Teise maailmasõja päevist on sellel saarel USA ja Suurbritannia poolt rajatud lennurada. Seal saavad lennukid nii maanduda kui ka õhku tõusta. Laadime vajaliku kauba peale ja viime saarel puhkajatele,» lisas rannavalve esindaja.

Kiribatile kuuluv Kantoni atoll on osa Phoenixi saarestikust.  Kantoni atollil asuvad mitmed ilusad suvituskohad ning -villad. See atoll on ameeriklaste seas populaarne puhkepaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles