Pildid: hiidsisalik Misty müüdi 652 000 dollari eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannias Sussexis Billingshurstis pandi oksjonile hiidsisaliku diplodocus´e skelett, mis sai uue omaniku rohkem kui 500 000 dollari eest.

17-meetrine skelett leiti USAst Wyomingi osariigis asuvast kaevandusest ning see viidi Hollandisse Rotterdami, kus see puhastati, edastab BBC.

Asjatundjate sõnul on tegemist maailmas ühega kuuest peaaegu täiuslikust hiidsisalikuskeletist.

Nimetatud loom elas umbes 150 – 154 miljonit aastat tagasi.

Skeleti ostis üks anonüümseks jääda soovinud teadusasutus, mis selle näitusele paneb. Skeleti eest maksti 652 000 dollarit.

Misty hüüdnimeks saanud diplodocus´e leidsid Saksamaa paleontoloogi Raimund Albersdoeferi teismelised pojad.

Nad olid oma isa välitöödel abistamas ning siis nad avastasidki nimetatud hiidsisaliku.

Misty pandi müüki Suurbritannias, kuna oksjoni korraldaja Errol Fuller on Arbersdoeferi sõber.

«Tegemist on suurepärase hiidsisaliku eksemplariga. Ma ei saa paljastada, kes selle ostis, kuid see pannakse näitusele,» lausus oksjonimaja esindaja Rupert van der Werff.

Viimasel ajal on hakanud aina enam hiidsisalike jäänuste vastu huvi tundma Aasia ja Lähis-Ida muuseumid, kuid ka USA suured ja luksuslikud ostukeskused.

Diplodocus elas Juura ajastul Põhja-Ameerika läänealadel. Need hiidsisalikud on kõige kergemini ära tuntavad, kuna neil on klassikaline kehakuju, pikk kael ja neli tugevat jalga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles