Andrus Värnik purupurjus autoroolis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik laob uue tõusu nimel tugevat põhja.
Andrus Värnik laob uue tõusu nimel tugevat põhja. Foto: Toomas Huik

Elu24 sai vihje, et jaanuaris jäi politseile autoroolis vahele purupurjus odaviskaja Andrus Värnik. Vihje saatja andmetel tuvastati maailmameistril 1,5-promilline joove,  juhtunu asjus algatati väärteomenetlus ning et Värnik jäi pooleks aastaks ilma juhiloast.

Elu24 võttis ühendust ka pahareti endaga ning uuris, kas vihje tema joobes roolikeeramise kohta vastab tõele.

Andrus, kas olid jaanuaris purjuspäi autoroolis ning jäid ka politseile vahele?

See on mingi ila, see on mingi oksejutt.

Meile on tulnud vihje, et jäid ka juhilubadest ilma. Vastab see tõele?

See on mäda jutt. Oh, jumal küll! See on p*sk! Millal see juhtus?

Jaanuaris.

Mul on load alles. P*ska pole mõtet ajada. Sellistele inimestele tuleb vastu pead anda, kes seda ila levitavad. Jutte on igasuguseid. Mine p...i! Mul on eralennukid, mul pole juhilube vajagi!

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Harrys Puusepp, kas info Andrus Värniku purjus peaga autorooli keeramise kohta vastab tõele?

Tõepoolest, info vastab tõele.

Mitu promilli Värnikul autoroolis tuvastati?

Kuna alkoholijoove on Eestis seadusandluse kohaselt terviseseisund, siis delikaatsete isikuandmete kaitseks ei saa politsei konkreetse tuvastatava isiku korral tema kohta täpselt öelda, milline oli alkoholisisaldus kontrollitava inimese poolt väljahingatavas õhus. See on siis see näitaja, mida folklooris kahega korrutades nimetatakse promillideks.

Millised olid sel juhul tagajärjed Värniku jaoks joobes autojuhtimise eest?

Põhja prefektuuri patrull tabas Andrus Värniku autoroolis alkoholi tarvitanuna 16. jaanuaril Tallinnas Tehnika tänavalt.

Politsei karistas teda 12 000 krooni suuruse rahatrahvi ja juhtimisõiguse äravõtmisega neljaks kuuks. See otsus ka 30 päeva möödudes jõustus. Karistus on täielikult kantud, kui otsuse jõustumisest on neli kuud möödunud ehk juulikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles