Rahvusvaheline breigivõistls tuleb taas! Battle of EST toob Tartusse breikareid Jaapanist Aafrikani

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia meelitas noori ooperit vaatama hiphop-ooperiga «School 4 Lovers»
Estonia meelitas noori ooperit vaatama hiphop-ooperiga «School 4 Lovers» Foto: Estonia

14. detsembril toimub Tartus Vanemuise kontserdimajas 13. korda rahvusvaheline breigi- ja tänavatantsude võistlus Battle Of EST (BOE). Osalema on oodata enam kui 200 tantsijat ligi 20st riigist.

Esmakordselt võistluse ajaloos on tantsulahingusse oodata üliandekate breikarite viieliikmelist meeskonda Foundnation Jaapanist, kes on tuntuselt ja saavutustelt sama kõrgel tasemel kui BOE eelmise aasta võitjad, maailma suurimate võistluste tšempionid Jinjo Crew Koreast.

«Jaapanist ei ole kunagi ühtegi breikarit ega breigimeeskonda Baltimaades käinud,» kinnitas BOE peakorraldaja Oliver Soomets.

Võistluse jaapanlastest favoriitide ridades teeb kaasa ka nimekas b-boy Issei, kes juhib maailma jooksvat breikarite edetabelit ja võidab pidevalt suuri rahvusvahelisi soolovõistlusi.

Lisaks jaapanlastele on tänavuste liidritena võistlusele saabumas Vene breigi supergrupp Predatorz, kes on maailma võistlusedetabelite sagedased esikohaomanikud ja kes on sel aastal võitnud paljud tähtsamad võistlused.

«Tegemist on kindlasti Venemaa ja Euroopa hetkel kõige tugevama crew'ga,» sõnas Soomets. «Ja kuna nad jäid BOE-l kahel viimasel aastal teiseks, siis ihkavad nad sel aastal iga hinna eest võitu,» lisas ta.

Kaugematest paikadest on BOE-l esindatud veel Iisraeli, Maroko, Alžeeria ja Tuneesia tantsijad ning lisaks on tulijaid Kasahstanist, Valgevenest ja Ukrainast. Kokku on osalejaid oodata umbes 20st riigist, sealhulgas loomulikult Eesti ja lähiriikide parimad.

Žürii erikülalistena saabuvad BOE-le tantsijaid hindama Red Bulli breigimeeskonna liige Cico Itaaliast ning hiphoptantsu maailmameister Fabrice Prantsusmaalt.

Lisaks astuvad hiphopi kohtunikena üles veel Brooke (UK) ja Oomoo (FRA) ning breiki hindavad Focus (FIN) ja Jojo (USA). Õhtut viib kolmandat aastat järjest läbi pöörane elav legend MC Trix, kes on hiphoptantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest.

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule astuvad BOE-l üles mitmed värvikad kujud ka teistes kategooriates: võistluse kavas on ka popping, hiphop kategooriad ning b-boy üks-ühe vastu võistlus, millest võtavad osa kutsutud meeskondade valitud paremik.

Võistlustele eelnevad workshopid 13. novembril Tallinnas DanceActi tantsustuudios. Võistlused algavad eelvoorudega kell 11, finaalid saavad stardi 18 ajal ning vältavad kella 22ni õhtul. Võistlus toimub esmakordselt kahel laval: fuajeelaval tantsitakse hiphoppi ja pealaval peetakse breigilahinguid.

Pärast võitjate auhindamist suundub kogu rahvusvaheline tantsijate seltskond Feel Good Music Cafesse, kus toimub BOE 2013 ametlik järelpidu.

Põhja-Euroopa suurimaks rahvusvaheliseks breigi- ja tänavatantsude võistluseks kasvanud Battle of ESTi piletid on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti. Pileti hind on kuni 1. detsembrini 10 eurot, pärast seda 12 eurot ning uksel 15 eurot.

Vaata ajakava ja võistlejate nimekirja BOE 2013 Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles