Lähis-Ida hummusesõda jätkub

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni kokad rekordkoguses hummusega
Liibanoni kokad rekordkoguses hummusega Foto: SCANPIX

Liibanoni kokad valmistasid maailma suurima hummusekoguse.

Valmistamisel osales 300 kokka, kelle 10 452 kilogrammine hummusekogus jättis varju samalaadse varasema, Iisraelis tehtud koguse, edastab AFP.

Iisraeli kokad valmistasid selle aasta jaanuaris 4000 kilogrammi hummust.

Iisraellased ei kavatsevat aga alla anda ja plaanivad hummusega veelkord uue rekordi püstitada.

Guinnessi rekordite raamat kinnitas liibanonlaste uut hummuserekordit ning kokad said vastava sertifikaadi.

Hummus on pikka aega Iisraeli ja Liibanoni vaheliseks tüliõunaks olnud. Mõlemad riigid peavad seda oma rahvustoiduks.

Tegelikult on hummus üsna levinud peale Lähis-Ida ka Vahemeremaades.

Hummus on toidulisand, mida saab kasutada väga laialdaselt. Samas on ta väga tervislik roog, annab vähe kaloreid ning sisaldab palju valku.

Hummus koosneb kikerhernestest, küüslaugust, seesamiseemne pastast, sidrunimahlast, oliivõlist, veest, cayenne`i piprast, soolast ning seesamiseemnetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles