Plaadi «Juhan» esitluskontsert Sinilinnus 1. detsembril

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaadi «Juhan» esitluskontsert Sinilinnus 1. detsembril
Plaadi «Juhan» esitluskontsert Sinilinnus 1. detsembril Foto: promo

1. detsembril möödub 100 aastat Juhan Liivi surmast. Liivi, kui Eesti kultuuri suurmeest tuleb ikka mäletada ja tähistada. Luulemehe ümmarguse tähtpäeva puhul ilmub uus plaat, mille muusika on kirjutatud Juhan Liivi luuletustele.

Juhan Liivil on palju luuletusi, mis on ajatud ning kõnetavad tänast lugejat, nagu oleks need kirjutatud just tänapäeva silmas pidades. Muuhulgas on tal ka palju ühiskondliku ja sotsiaalse sisuga luuletusi, mis kirjeldavad väga tabavalt olukorda tänases Eesti riigis.

Eelkõige just neid tekste on käesoleval plaadil kasutatud ehk siis plaadi peateemaks on «Eesti Asi» Juhan Liivi luuletuste kaudu.

Need luuletused on:

Hoolitsejatele

Meeleheitmisel

Hiljem minevik

Tuul rabistab lehti maha!

Vangis

Kandke vilja kannatades

Kalevi uni

Hulgus

Kuuseke

Ma kõndisin metsa poole

Aukiitus olgu igavest!

Nagu nimekirjast näha, ei ole siin ühtegi väga tuntud Juhan Liivi luuletust, kuid kõik need on väga sisukad ja kõnekad. Teadaolevalt ei ole neid tekste varem viisistatud.

Ansambli «Juhan» moodustavad Riho Sibul, Jaak Sooäär, Henno Kelp ja Andrus Lillepea.

Plaadi muusikat üheselt defineerida ei ole võimalik. On kaasaegse rocki sugemetega lugusid, kuid on ka kammerlikke, mõtlikus toonis laule.

Plaadi esitluskontsert toimub 1. detsembril Tallinnas klubis Sinilind. «Juhan» läheb lavale kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles