Täna «Kaks kanget Indias» – Teet ja Kristjan lähevad joogasse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Margna ja Kristjan Jõekalda India-Pakistani piiril
Teet Margna ja Kristjan Jõekalda India-Pakistani piiril Foto: Kanal 2

Täna kell 20:30 on Teet ja Kristjan jõudnud oma reisi viimasesse sihtpunkti McLeod Ganji, linna, kus resideerub Dalai-laama ja tegutseb Tiibeti eksiilvalitsus. Siin on isegi Kristjan õnnelik ja võtab koguni vastu Teedu väljakutse osaleda joogatunnis.

Kahe kange rännak Indias on kestnud juba ligi kuu aega ning peagi hakatakse kodu poole sättima, kuid enne veel otsustab Teet kogu seltskonnale tutvustada nii palju imelist Indiast, kui vähegi võimalik.

Kõigepealt osaleb reisiseltskond India ja Pakistani piiritseremoonial. Igapäevast ja suurt rahvapidu kogunevad tunnistama tuhanded ja tuhanded inimesed. Tantsitakse ja vaadatakse piirivalvurite emotsionaalset ning uhket marssimist, mis õhtu lõpetuseks Teedu nii ekstaasi viib, et ta ka oma versiooni nähtust ette kannab. Just seda pidu peab Teet oma senise reisi tipphetkeks samal ajal kui Kristjan arvab, et tegu on lihtsalt kohaliku diskoga.

Järgmine peatuskoht matkameeste teel on McLeod Ganj - paik, kuhu kogunevad kõik need, kes soovivad kogeda India vaimset poolt, mediteerida, matkata mägedes ning tõeliste joogagurude käe all teha oma esimesed painutused. Loomulikult on kogu selle rõõmu matkajuht Teet planeerinud ka Eesti rännumeeste tegevuskavva.

Teet otsustab teha läbi vaimse rännaku ja tõusta 2 800 meetri kõrgusele merepinnast. Vaprat matkaselli Teetu enam isegi ei üllata, et sõber Kristjan tõuseb hommikul üles vaid selleks, et ta teele saata, sest Kristjanil on Indias viibimise viimastest päevadest hoopis teistsugune ettekujutus. Küll võtab Kristjan vastu Teedu väljakutse saada osa tõelise joogaõpetaja tunnist...

Lõbus «Kaks kanget Indias» on Kanal 2s täna kell 20:30, vahetult enne põnevat dokumentaalfilmi «Vice – Tubakahullus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles