Mida vaimselt tugevad inimesed ei tee

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida vaimselt tugevad inimesed ei tee
Mida vaimselt tugevad inimesed ei tee Foto: SCANPIX

Vaimselt tugevad inimesed reguleerivad oma tundeid, mõtteid ja käitumist viisil, mis teeb nad edukaks.

Lehekülg Lifehack tegi nimekirja 13 asjast, mida vaimselt tugevad inimesed ei tee.

Tugevad ei kuluta aega enesehaletsusele – nad vastutavad oma elu eest ning saavad aru, et elu ei ole alati lihtne või õiglane.

Tugevad ei loobu oma elu kontrollist – nad ei anna mitte kellegi oma elu kontrollida. Nad vastutavad oma tunnete eest ja valivad, millele reageerivad ja millele mitte.

Tugevad ei karda muutust  - nad võtavad muutused kahel käel vastu ja on paindlikud. Neil on omadus sulanduda kerge vaevaga uude.

Tugevad ei kuluta oma energiat asjadele, mida nad ei saa kontrollida – nad ei kurda kadunud kohvrite  või liiklusummikute pärast, vaid keskenduvad asjadele, mille üle neil kontroll on. Mõnel puhul võib ainus kontrollitav asi olla suhtumine.

Tugevad ei püüa kõigile meele järele olla – nad ei karda öelda asju otse, kui see vajalik on. Nad on tavaliselt sõbralikud aj ausad. Nad ei kaota kontrolli enda üle ega vihasta, kui keegi teine seda teeb.

Tugevad ei karda võtta mõistlikke riske – mõistlikke riskide võtmine nõuab plaani. Tugev tead, millise on riskiga kaasnevad plussid ja miinused ning lähtub sellest.

Tugevad ei jää minevikku taga nutma – nad ei ela raskeid ja kurbi kogemusi aina uuesti üle ning ei unista vanadest headest aegadest. Nad elavad praeguses hetkes ja teevad tulevikuplaane.

Tugevad ei tee samu vigu uuesti ja uuesti – Nad õpivad mineviku vigadest, liiguvad edasi ja teevad tulevikus paremaid valikuid.

Teiste edu ei tee tugevaid kadedaks – nad hindavad teiste edukust ning ei tunne, et nad oleks millestki ilma jäänud. Nad saavad aru, et eduka olemine nõuab palju tööd ning on valmis töötama oma edu nimel.

Tugevad ei anna pärast ebaõnnestumist alla – nad ei näe ebaõnnestumises negatiivset, vaid kui võimalust kasvada.

Tugevad ei karda olla üksinda – vaikus ja üksindus ei ole tugevale takistuseks ning ta ei karda neid.

Tugevate arvates ei ole maailm neile midagi võlgu – nad ei arva, et teised peavad nende eest hoolitsema või maailm on neile midagi võlgu.

Tugevad ei oota koheseid tulemusi – nad annavad oma parima ja saavad aru, et muutus võib aega võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles