Kaur Kender ja Robert Kurvitz panid pillid kotti

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirbi peatoimetaja kaur Kender lastega. Sirbi juhtkirja foto.
Sirbi peatoimetaja kaur Kender lastega. Sirbi juhtkirja foto. Foto: Repro

Kaur Kender ja Robert Kurvitz teatasid täna öösel ZA/UMi kodulehel, et astuvad kultuurileht Sirp peatoimetaja kohusetäitja ja toimetaja ametkohtadelt tagasi.

Sirbi kohusetäitja ja toimetaja ametkohtadelt astuti tagasi, kuna mehed sooritasid Andres Aule loomingu väljaandmisega eksimuse, vahendab Postimees.

«Astume Sirbi peatoimetaja kohusetäitja ja toimetaja ametikohtadelt tagasi. Sooritasime Andres Aule avaldamata loomingu väljaandmisega ränga eksimuse ning ei näe võimalust tegevusega jätkata,» seisab Kenderi ja Kurvitza ühisteates.

Meeste sõnul on nad viimastel nädalatel vaatamata rünnakutele poliitringkondadest, loomeseltskondadest, haridusasutustest ja ajakirjandusest õnnestunud suurepärase kontseptsiooniga kultuuriväljaande käivitamises. «Kuid me ebaõnnestusime poeetilisel tasandil, see oli ainus viga, mille tegime ning see on kõik, mis meile loeb.»

«Täname Toomas Väljataga, kes on Eesti kultuuri ja südametunnistuse kangelane. Täname Lea Larinit, kes on vaimselt kõige tugevam inimene, kellega meil on olnud au töötada.  Täname Jüri-Franciscus Lotmanit, kes astus meie nägemuse eest pingelisel hetkel välja.»

Kender ja Kurvitz palusid samas peaministril kultuurimister Rein Langi tagasiastumisavaldust mitte rahuldada

«Täname Rein Langi usalduse ja avatud meele eest. Palume peaministril mitte rahuldada tema tagasiastumisavaldust ning kutsume loomeliite üles taastama enda väärikus ning esinema avaldusega tema jätkamiseks Eesti Vabariigi kultuuriministrina.»

«Täname inimesi, kes meid toetasid. Teid oli palju.»

Kender ja Kurvitz kinnitavad teate lõpus, et reedel Sirp ilmub.

Pühapäeva õhtul avaldas Eesti Päevalehe veebiväljaanne Andres Aule arvamusloo, kus luuletaja kritiseeris Kurvitzat ja Kenderit tema loomingu avaldamise pärast. «Ma ei soovi raha ega vabandamist, sest tegu oli teadlik. Pean vastutavaks nii Robert Kurvitsat, kes meelega eiras minu palveid, kui ka Sirbi peatoimetaja kohusetäitjat Kaur Kenderit, kes pidi olema teadlik sellest, et Kurvits arvustab ilmumata luulekogu, mille tekstide avaldamisega autor ei nõustu,» kirjutas Aule.

Kenderi ja Kurvitza teadaanne ilmus ZA/UMi kodulehele mõni tund hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles