Gustav Adolfi Gümnaasium teeb kummarduse Pink Floydile ja kingituse linnarahvale

Elu24
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Laupäeval, 29. mail esinevad Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased Pink Floyd tribuut kontserdiga - albumitelt The Dark Side of the Moon, P.U.L.S.E, The Wall. Tegemist Pink Floydi tribuut kontserdiga GAG võtmes (PFG).

Ürituse näol on tegemist projektiga, milles GAGi õpilased ja interpreteerivad Pink Floydi. Kaasatud on ka GAGi poistekoor.
PFG on Pink Floydi muusikalisel materjalil põhinev muusikaline lavastus, kus väljendusvahendiks on inimesed. Muusika, vokaal, lavastatud liikumine ning vana kool oma loo ja legendidega. Lavaruumina on kasutuses ka keskaegne linnamüür millel on kontserdis oluline roll.


PFG peamine sõnum, kandev idee ja narratiiv koorub inspireerituna Pink Floydi muusikalisest sõnumist, interpreteerides seda tänapäeva noore maailmapilti.

PFG ideeks on uurida ja edasi anda möödunud põlvkondade olulisi probleeme ja kogemusi ning avada selles protsessis tänasele põlvkonnale omased ideaalid. Seega kutsutakse õpilasi nägema ja analüüsima  oma võimalusi ja kohustusi tänapäevas ja tulevikus.
 
 

GAG direktor, Hendrik Agur, miks õpilastelt selline kontsert ja lisaks veel Pink Floyd`i võtmes?

Kontserdi valmimise protsess avardab ja süvendab noorte maailmapilti. Oluliseks on noortes kasvatada oskust oma võimaluste nägemiseks, toetudes Pink Floydi muusikas peegelduvaile möödunud sajandi kogemustele, sündmustele, suhtumistele.

Nende kogemuste põhjal oma valikute tegemine, mis peaksid olema paremad, helgemad ja õigemad. Oluline on ka möödunud sajandi must-valge tegelikkuse muundumine värviliseks tänapäeva noorte pilgu läbi.


Õpilased saavad loomingulise võimaluse interpreteerida materjali teisest ajastust, tuues selle kaasaega ning avades publikule  nende maailmade erinevused. Kuid kokkuvõttes on Pink Floydi muusika vaieldamatult roki klassika, mida mängida ja laulda on au, privileeg ning nauding kõikidele osalejatele.

Teadlikul kuulajal on Pink Floydi muusika suhtes ootused ning neid ei või lörtsida nagu ka Pink Floydi muusikat. Seepärast suhtuvad kaasaja noored Pink Floydi muusikasse lugupidamise ja täie pühendumusega, et tuua kuulajateni taas elavas ja heas esituses see geniaalne rokkmuusika, mida saame kaasajal üha harvemini kuulata, sest vanad tegijad ju enam seda ei esita.

Lisaväärtused õpilastele PFG loomeprotsessi ettevalmistamisel: Õpilased osalevad ulatuslikus loomeprotsessis, saades kogemusi

 

PFG etendused 2010. ja 2011. aastal:

Aastal 2010 tehakse kontsert Tallinna Vanalinnas linnamüüri ääres, GAGi hoovis.
2011. aastal aga Kultuuripealinn 2011 sündmuste haardele ja mastaapsusele vormindatuna - valmistatakse demomaterjal, mida hakatakse nii Eestis, kui ka Euroopas tutvustama eesmärgiga, et 2011. aastal lavastada sama muusikaline lavastus rahvusvahelisena.

Korraldatakse konkurss Euroopa koolinoorte seas, mille tulemusel valmistavad ette ühiseks rahvusvaheliseks muusikaliseks etenduseks neli kuni kuus Euroopa riigi kooli, võttes enda peale etendusest teatud kindla mooduli, mis sõlmitakse ühtseks tervikuks Tallinnas 2011. aastal.
 
Sündmus pälvib kindlasti Euroopas kõlapinda ning on heaks tutvustuseks Tallinnale ja Eestile!
 
 

Pink Floydi tribuutkontsert on kõigile tasuta – võtke sõbrad kaasa ja nautige rokiklassikat tänapäeva noorte esituses!

Kaasategev erikülalisena: VAIKO EPLIK
 
Pink Floydi interpreteerivad Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased ja külalised.
Laulavad:

-      Tanel Lass (külalisena, Kuristiku Gümnaasiumi 12. kl)
-      Norman Salumäe (12d)
-      Kaspar Tambur (10d)
-      Kristiina Pruul (12d)
-      Anne Liis Puhk (10c)
-      Susann-Marell Turi (12a)
-      Martin Paju (9c)
-      Henri-Andreas Vaiksoo (9c)
-    Anni Katkosild ja Katarina Klett (12a)
-    Gustav Adolfi Gümnaasiumi poistekoor (dirigent Ly Tammerik)

Mängib Direktori bänd koosseisus:
-      Rauno Laikjõe (11a) – kitarr
-      Manuel Vulp (11a) – kitarr
-      Kaspar Tambur (10d) – klahvpillid
-      Rasmus Õisma (7c) - klahvpillid
-      Martin Petermann (11a) – löökriistad
-      Hans Kristjan Pikani (11a) – löökriistad
-      Martin Kuusk (12d) – saksofon
-      Tõnu Timm (külalisena) – Hawaii-kitarr
-      Hendrik Agur – basskitarr

 See on Gustav Adolfi Gümnaasiumi kummardus Pink Floydile ja kingitus linnarahvale!

 
 
Toetajad: R Music, Kanal 2, Tallinna Kesklinna Valitsus, Tallinna Haridusamet, Gustav Adolfi Sihtasutus, Gustav Adolfi Arenduskoda, Gustav Adolfi Muusikakool, Nuku- ja Noorsooteater, Event Center, Helix Stuudio, elu24
Annetused lähevad Gustav Adolfi Gümnaasiumi aulasse, Mederi saali, kontsertkalveri Steinway & Sons ostmiseks.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles