Ööl enne suurkogu kutsus Ojasoo politsei

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper
Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper Foto: Jelena Rudi

Vahetult enne Ühtse Eesti suurkogu elasid Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper üle sellise ehmatuse, mis sundis neid politsei poole pöörduma.


Ojasoo ja Semper mõistsid, et on Ühtse Eesti projektiga paljude mõjuvõimsatele inimestele meelehärmi valmistanud ning see pani nad enne reedest suurkogu oma julgeoleku pärast muretsema.

«Meil juhtus Ene-Liisiga selline lugu (me elame koos, ühes korteris, kes veel ei tea),» jutustas Ojasoo. «Elame 4-korruselises kivimajas viimasel korrusel ja läksime eile (neljapäeval – toim.) kella poole ühe ajal koju. Meie kohal on veel pööning. Hakkan oma ust lahti keerama ja korraga näen: seal on keegi!»

«Kell on pool üks, alt on trepikoja uks lukus ja seina peal on pööningul, lambi ees seisva mehe vari,» jätkas Ojasoo jutustust hirmutavast kogemusest. «Ene-Liis ei saanud arugi, mis toimub, läksime ruttu sisse. Siis ma mõtlesin, et hmm, mees minu trepikojas. Ja ma olen omas kodus. Põhimõtteliselt… mis ta mulle ikka teeb. Aga siis ma mõtlesin selle peale, et kohe on tulemas suurkogu… Ja helistasin politseisse ja ütlesin: «Mul on mees! Trepikojas!».»

«Politsei tuligi mõne aja pärast ja nad olid hästi toredad, kaks nooremat inimest, mees ja naine,» rääkis Ojasoo oma kokkupuutest ametivõimudega. «Kui naispolitseinik mu paranoiat nägi, siis ta naeris. See oli hästi armas.»

Aga kes või mis seal koridoris siis oli? «See oli üks kodutu, kes lootis midagi kasulikku leida. Ta varastas lapsevankrist meie lapsehoidja kingad ära,» selgitas Ojasoo.

«Mina hakkasin reaalselt neli päeva tagasi sellepeale mõtlema, et näe, nüüd tuleb see reede ja suurkogu, reedeni me elame ilusti, sest me oleme suure avalikkuse tähelepanu all,» seletas Semper.

«Aga huvitav, mis siis hakkab juhtuma, kui see tähelepanu kõrvale pöördub? Me oleme päris valusasti erinevate inimeste konnasilmadele astunud. Midagi hakkab kindlasti tulevikus juhtuma. Ma ei usu, et professionaalsed poliitikud oleksid nii rumalad, et nad kohe reageerivad. Aga kindlasti leivad nad mingi võimaluse, et meile ennast meelde tuletada. Aga me oleme selle läbi mõelnud ja selleks valmis,» lubas Semper.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles