Loe, millisele hullumeelsusele modellihakatised kõhklemata alla kirjutasid!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tippmodell
Eesti tippmodell Foto: Kanal 2

«Eesti tippmodelli» võistlejatele jagati paberid kätte ning pärast lühikest sissejuhatust kiirustati kõiki sinna oma allkirju andma, mida nad ka pikemalt mõtlemata tegid.

Vandeadvokaat Karl Juhan Paadam ohkas murelikult ja selgitas, et sisuliselt andsid nad modelliagentuurile kogu võimu oma elu üle.

«Alates tänasest olete kohustatud vastavalt sellele lepingule võimaldama igal ajal enda füüsilist ja füüsiliste näitajate kontrolli. Te ei tohi osaleda Facebooki kasutamises ega teha postitusi, te peate osalema meie korraldatud aiandus- ja kokanduskursustel, ei tohi panna kunstküüsi, ei tohi panna endale ise meiki ega võtta seda ära. Te ei tohi pikendada oma juukseid ega neid lühemaks teha. Te ei tohi purjus olla ega sõpradega väljas käia,» loetles Paadam.

«Tundub normaalne? Aga siin on teie kõigi allkiri! Õnneks saate te 75 protsenti tasust, mis teie tulevase tööga seotud peaks olema. Aga paraku selle 75 protsendi sees on ka see, et peate kinni maksma 75 protsenti kõikidest kuludest, mis selle fotosessiooniga seonduvad. Ehk tõenäoliselt juhtub, et te jääte sellele agentuurile kõvasti võlgu, sest teie tasu on üksnes pisike osa sellest, mis ühe fotosessiooniga tarvis läheb. Kui te seda lepingut peaksite rikkuma, siis olete sunnitud maksma leppetrahvi, mis on sajakordne Eesti keskmine palk,» seletas advokaat.

Saatejuht Liisi Eesmaa märkis, et tavaelus asjad ei tohikski nii käia ning tüdrukud peavad ise hoolitsema, et nad modellimaailmas endaga midagi sellist teha ei lase. Lepingut tuleks kindlasti lugeda isegi siis, kui läbirääkimine on keeruline. Alati tuleb endale ka lepingust koopia küsida.

Õnneks oli seekord tegu kõigest fiktiivse agentuuri ja näidisülesandega!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles